לצוות המומחים חוות דעתכם בבקשה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

29/08/2001 | 11:04 | מאת: ליבנת

לקראת סיום לימודי בתיכון התבקשתי להכין עבודה מחקרית (אני לומדת במגמה הפסיכולוגית) ערכתי עבודה בנושא לחץ והסתגלות והקשר בינהם העבודה יצאה מיקצועית מאוד ומושקעת חקרתי באופן מדעי נחקרים רבים בנושאיי ההסתגלות והלחץ התוצאות היו בשלושה מישורים: הסתגלות למצבי לחץ כתוצאה משינוים. הסתגלות למצבי לחץ כתוצאה מעומס. והסתגלות מחדש ואירגון מצב הלחץ מחדש. בשני המישורים האחרונים לא התגלה הבדל גדול, אבל במישור הראשון הופתעתי לגלות שבנות (מגילאים 18-21) נלחצות יותר משינויים חיובים כגון: לידה, חתונה וכדומה. ואילו בנים נלחצים יותר ממצבי לחץ שלילים כגון: מוות, פיטורין. חשוב לציין שאת מחקרי במישור זה ביססתי על מחקרם של הולמס וריי ו"סולם ההסתגלות מחדש שלהם". אבקש את התיחסותיכם בנושא. האם לדעתכם הממצאים שעלו מיצגים את אופין בחזק של הבנות או בעצם את היות הבנות חזקות נפשית יותר מאשר בנים? תודה ליבנת

30/08/2001 | 06:37 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, בחרת יופי של תחום למחקרך; שתי הערות מתודולוגיות באשר להשערתך אודות האופי החזק של הנשים, וכו': 1. אין לקבל את העניין הזה כעובדה, עד שלא תציגי אסמכתאות. בשלב הזה בכתיבתך זו, כנראה, הסתמכות על דעה רווחת, שאין לבלבלה כעובדה מוכחת. 2. לא ברור למה ההשערה הזו (דווקא) קשורה או מסבירה את ממצאי מחקרך. ומשהו ממני על פרוש אפשרי לממצאי מחקרך: מחקרים אחרים, בדומה למה שאת מסכמת, הראו נטיה אצל גברים לחשוש מכישלון, ונטיה אצל נשים לחשוש מהצלחה. שיהיה לך המשך מעניין ופורה, וכל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית