כאבי בטן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/10/2000 | 14:46 | מאת: רווית קשת

שלום , קוראים לי רווית , אני בת 17 וסובלת כבר שנתיים מכאבי בטן חזקים בזמן בית-ספר. במשך הזמן ניסיתי כבר כמה כדורים (שהרופא רשם) במשך תקופות שונות (פפברין , מוטיליום , ומודאל). מכיוון שהכאבים מופיעים רק בזמן בית-ספר, הוא הגיע למסקנה שזה פסיכוסומטיי ושלח אותי לטיפול פסיכיאטרי הייתי כ 14 פגישות ואין שיפור במצב. רציתי לדעת אם יש איזה טיפול או כוון חדש שאוכל לנסות?......(אולי להפנט?)

24/10/2000 | 18:55 | מאת: אלימלך

הבעיה שלך פסיכולוגית- את צריכה שיחות ולא כדורים.

24/10/2000 | 22:47 | מאת: טלי וינברגר

רווית שלום רב, ארבע עשר פגישות זה לא מעט זמן, ואם לא חל שיפור במצבך, צריך לשאול כמה שאלות: 1. מהו הטיפול שאת מקבלת אצל הפסיכיאטר? האם מדובר בשיחות? בתרופות? בשילוב של השניים? 2. האם שיתפת את הפסיכיאטר בתחושה שלך שכלום לא השתפר? אם כן, מה היתה תגובתו? ייתכן ויש צורך להחליף מטפל או סוג של טיפול. אך לפני הכל, אני מקווה שעשית את כל הבירורים הרפואיים-פיזיולוגיים כדי לשלול כל אפשרות, ולו המינימלית ביותר, לבעיה פיזית-גרידא. בברכה, טלי פרידמן

24/10/2000 | 23:11 | מאת: ד"ר אבי פלד

יפה מאד טלי אני מוכן לחתום שלא מדובר בבעיה פסיכולוגית אלה רפואית - גסטרואנטרולוגית

26/10/2000 | 17:16 | מאת: רווית קשת

אני לא בן אדם פתוח במיוחד רוב הזמן הוא דיבר ואני רק עניתי לו אפילו עם פסיכיאטר אני לא מצליחה לדבר.

24/10/2000 | 23:09 | מאת: ד"ר אבי פלד

איזה בירור הרופא ביצע - צילום - אולטרהסאונד - אנדוסקופיה - CT בטן ?????? לא הייתי בשום-פנים-ואופן פונה לפסיכיאטר ליפני תום בירור בטן - לפחות CT בטן העובדה שהכאבים בזמן בית-ספר לא מספיק להניח שזה נפשי !!!

25/10/2000 | 22:55 | מאת: אסתי- קינייסולוגית

לרוית נסי טיפול קינייסולוגי. אחד. כל-טוב

27/10/2000 | 18:25 | מאת: אמיר זהר

שלום רווית אם את סומכת על המטפל תמשיכי איתו ואם לא את יכולה לבקש מטפל אחר. בכל מקרה 14 פגישות אינן מספיקות כדי להחליט שטיפול לא עוזר. את חייבת לנסות ולהתמיד בטיפול. בברכה, אמיר

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית