הפרעות חרדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/08/2001 | 14:33 | מאת: מיכל

בילדותי סבלתי ממחשבות אובסיסביות כגון אם אני לא אגע בשולחן יקרה כך וכך וכולי. בילדותי סבלתי מצעקות והשפלות מ"אבי". הדבר רוכך במשך השנים. ילדתי לפני כחודשיים בת, והפרעות החרדה מאוד התגברו - אני מפחדת ללכת ליד אנשים שמה הם ישתעלו לידי, אני מפחדת שאנשים יגעו בתינוק שלא ינשפו עליו ולא חלילה ידביקו אותו בכל מיני מחלות, אני מפחדת לתת את התינוק למטפלת שלא תשמור עליו כמו שצריך ולא תדביק אותו וכו'.סיפרתי לבעלי והוא אומר שאני יכולה בעזרת מחשבה רציונלית לפתור את העניין, אני מבינה שזה לא גיוני אך הבעיה שכאשר אני חרדה אז זה מאוד משמעותי. בעבר הייתי בטיפול פסיכולוגי, אני מנהלת אורך חיים רגיל אך החרדות האלו מפריעות לי. האם אתה ממליץ שאלך לטיפול?

27/08/2001 | 20:30 | מאת: ליאור

אכן כן. מן הראוי שתלכי לטיפול ויפה שעה אחת קודם. למעשה את יודעת שאת זקוקה לכך אז למה נועדה השאלה ה"רטורית" ? מה קרה בטיפול הקודם שהזכרת ? פסיכולוג טוב אף יוכל לסייע בעניין שיקול הדעת הרלבנטי לגבי הסתייעות אפשרית בתרופות במקביל לטיפול בשיחות .

28/08/2001 | 07:02 | מאת: דר' עמי אבני

מיכל שלום אם זה נמשך יותר מדי זמן , וגורם לך קושי ואת לא מסתדרת (להבנתי את עונה בחיוב ) אז כן בהחלט ובהצלחה עמי

29/08/2001 | 11:07 | מאת: ליבנת

האם לדעתך פחד בלילות או הפרעות בשינה יכול להיות מושפע מעבר רע/ מאיים? והיכן ניתן לקבל טיפול מתאים. לידיעתך.. אנשים רבים מרגישים פחד לפנות לעזרה בכדאי שלא להראות שיש להם בעיה..

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית