קשיים בנישואין- איך יוצאים מזה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/08/2001 | 22:19 | מאת: נירה

לפסיכולוג שלום קשה לי בחיי הנישואין, לא אני לא רוצה להתגרש, ואני מרגישה מועקה כל הזמן שגורמת לי לחשוב שאין טעם להיות במצב זה לאורך זמן, חבל לי על החיים בצורה כזאת. מה לעשות כדי להתגבר על מצב של חדלון האם אני זקוקה לעזרה מקצועית או שאני סתם רגישה ועושה סערה בכוס מים? תודה מראש אפשר אולי לקבל עצות ליציאה מדכאון שחוזר אלי כל פעם מחדש?

26/08/2001 | 22:30 | מאת: ד"ר אורן קפלן

נירה שלום שאלתך קצת כללית מכדי לתת לך תשובה אישית. בעיקרון מה שאת מתארת נשמע כסוג של שחיקה בחיי הזוגיות ויתכן שכדאי לפנות לייעוץ זוגי במידה ושניכם מוכנים לכך. אם את שואלת את עצמך אם זה קשור אליך או שאולי זו "סערה בכוס מים" יתכן שכדאי שתפני קודם לייעוץ אישי ועם הפסיכולוג תבחני את הדברים ואת האפשרות או הצורך בטיפול זוגי ו/או אישי. אולם קודם לכל אלה הייתי ממליץ שתנסי להתיישב עם בעלך לשיחה רצינית כדי לראות מה הוא חושב על כך. בברכה ד"ר אורן קפלן

27/08/2001 | 06:07 | מאת: סיגל

גם אני נמצאת במשבר הזה אני מרגישה שאין לי תקשורת עם בעלי אני מרגישה כאילו אנו חיים במקביל ולא ביחד זה קשה ומתסכל היו לי המון ציפיות מבעל ומשפחה וכעת אחרי 16 שנות נישואין אני מרגישה בטוח להגיד שפשוט טעיתי שהתחתנתי לא מאהבה והייתי פזיזה ונמהרת. מחזרים לא היו חסרים לי ... הייתי חתיכה נחמדה ויפה... היום אחרי שתי לידות ובעקבות הגיל אני כבר לא נראית בדיוק אותו דבר ... ואז הבעל כבר מרשה לעצמו להתפנק קצת מהצד.. מה שאני בחיים לא חשבתי על זה ולמרות שלפעמים הייתי זקוקה. ידעתי תמיד להתגבר. לפרק את החבילה זה קצת מפחיד כאשר יש ילדים אבל מי אמר שבמצב כזה עדיף להשאר ביחד??? ואולי זה יותר גרוע.... הביחד המזוייף הזה ?? ספרי קצת יותר כמה זמן אתם נשואים האם יש לך ילדים ומה בעצם לדעתך גורם לך למשבר בחיי הנישואין?? אולי נצליח לתת עצות זו לזו...

27/08/2001 | 10:46 | מאת: רוז

אני הייתי מציעה למצוא ענין חדש בחיים, יכול להיות חוג יצירה כלשהיא, יכול להיות סדנא, ואולי אפילו מסבה מקצועית. את לא נראית אותו הדבר? אז קחי את עצמך בידיים, הרשמי לשומרי משקל, תורידי במשקל, ותראי איך התדמית שלך בעיני עצמך תעלה, ואוטומאטית גם בעיני בעלך? רכשי לעצמך בגדים חדשים,את הישנים מסרי לצדקה, גם אם עדין טובים, שני את התספורת, עשי מסאג' טוב לפנים, פילינג, התאפרי במראה חדש, בדרך כלל שינויים כאלה, מרעננים , ודי בהם כדי לחזק , הן נפשית והן בנישואין. כשלבעלך תהיה אישה רעננה, הוא לא יחפש לו שינויים מהצד.

27/08/2001 | 19:05 | מאת: נירה=לסיגל

לסיגל שלום ראשית תודה על הרצון לטוב לעזור. שנית, הבעיה היא לא בגידות בגוף אלא בגידות בנפש בקדושת הנישואין בהתחיבות לתת כתף, להיות אשה שיש לה בעל לא רק על תעודת הנישואין. יש לי 3 ילדים בוגרים מעל גיל 18 ואני לא בטוחה שלהשאר בנישואים דפוקים מהיסוד יותר טוב עבורם מאשר לראות את הוריהם גרושים מאושרים. טוב אני אספר לך עוד משהו בעלי יותר מסור לאחים ואחיות שלו, כשהוא אומר המשפחה שלי הוא מתכוון לאחים ואחיות שלו, אם אחותו קוראת לו לעזרה או סתם ניצול ואני גם צריכה אותו הוא אומר לי קודם אחותי לך אני לא חייב כלום . ובנוסף אם אני רוצה לצאת עם חברה לקניות או לקניון קרוב הוא כועס מאד ואני צריכה ללכת איתה כשהוא לא נמצא ואז מילים נוראיות מתעופפות לעברי. אני מרגישה שהוא מקנא לי מאד שיש לי חברות קרובות, בקיצור הוא משדר 2 הפכים של בן אדם ולי קשה מאד עם המצב, התרגלתי להיות עצמאית ואני מרגישה כאלו זומבי לבד בעולם.יש לך אולי עצות בשבילי איך להתנהג במצבים כאלו? תודה מראש

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית