שאלה חשובה למדיי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

25/08/2001 | 15:10 | מאת: אלמוג

שלום רב, אני נער בן 17 ויש לי CP מלידה (צליעה ברגליים) עברתי מספר ניתוחים ברגליים ואני נמצא במעקב וביקורת אצל בית חולים "אסף הרופא" בת"א, (לביקורת האחרונה לא הופעתי משום שאני חושש עקב המצב הביטחוני .. אבל זה לא העניין ...) אולם לאחרונה (או לא ממש לאחרונה.. לפני כשנתיים ) קרה דבר שמאוד מפריע לי ומטריד אותי כאשר אני מתהלך בחברת אנשים אני חש כאילו רגליי משתתקות ואני לא יכול לזוז אני זז ממש ממש לאט גם אם מדובר במרחקים ממש קטנים 10 מטר וגם פחות הדבר לא היה קורה בעבר וזה מאוד מפריע לי! אני משתדל לא להתהלך בחברת אנשים אני יבהיר את עצמי יותר זה קורה גם אם נמצא ליידי רק עוד בנאדם אחד וגם בחברת משפחה אבל כאשר אני נמצא לבד זה לא קורה לי.. רציתי לדעת האם התופעה מוכרת? האם הסברתי את עצמי מספיק טוב? ואם כן מה עליי לעשות ? זה ממש מטריד.. בתודה מראש נ.ב כשהפנתי את אותה השאלה לניאורולוג (בפורומים שלכם) הוא אמר שייתכן שמדובר באספקט ריגשי או נפשי אנא עיזרו לי..

25/08/2001 | 16:19 | מאת: אורה

הסיבה לתופעה שתיארת (אכן נתת תיאור מפורט), יכולה להיות נפשית לדעתי עליך לגשת להפגש עם פסיכולוג פנים מול פנים האינטנט לא יכול לתת לך תשובות לשאלה כזאת, מכיוון שהיא דורשת בירור אישי ומעמיק מאחלת לך להתגבר על החשש

25/08/2001 | 20:44 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אלמוג שלום העובדה שאתה מתפקד פיזית ברמות שונות בהקשרים חברתיים שונים מרמזת שאכן יש מרכיב רגשי בתופעה, כנראה סוג של חרדה. אכן כמו שאורה המליצה אני מציע שתפנה לייעוץ פסיכולוגי. אני מתאר לעצמי שבביה"ח שבו אתה מטופל נמצאים פסיכולוגים שיקומיים שעבודתם מתמקדת במקרים כאלה. במידה ולא, אני יודע שבבי"ח איכילוב ישנם פסיכולוגים כאלה, ואם זה לא באזור מגוריך יש בוודאי גם מקומות נוספים. בברכה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית