נפש

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/08/2001 | 13:58 | מאת: לי

אני נערה בגיל ההתבגרות אימי שלי הביאה לבית שלנו לפני 8 שנים את אח שלה שסובל מי שסובל ממחלת הרדיפה הוא בן 50 כיום מאז שהוא בא לפה אני סובלת מאוד הוא יושן כמעט במשך כל היום וער רק בשביל לראות טלויזיה ולאכול הוא נמצא ויושן בפינת הסלון מכיוון שהבית קטן ואין מקום בבית 5 נפשות ושני חדרים יש לי בעיות בריאותיות מאז שהוא בא לפה שאלתי היא אם שהיהתו של בן אדם זה בבית נורמלי במשך 8 שנים והסתכלות עליו יכולה לגרום לבעיות נפשיות ההורים שלי גרושים.

24/08/2001 | 18:37 | מאת: YARON

מה קורה עם האור מה?

24/08/2001 | 21:22 | מאת: ד"ר אורן קפלן

לי שלום מהאופן שבו את מתארת את הדברים אפשר להבין שהתשובה לשאלתך די ברורה, שקשה לך עם נוכחותו של דודך בבית ובמיוחד עם הצפיפות שבה את מתגוררים יחדיו. אני כמובן לא יכול להציע לך פתרון טכני לבעיה, אבל ממליץ שתקבלי ייעוץ. תוכלי לבקש מאימך למשל לקשר אותך לעובדת סוציאלית בעיריה שעימה תוכלי להתייעץ, וכן, כשמתחיל ביה"ס תוכלי לפנות ליועצת ביה"ס. אפשרות נוספת להתקשר לשירות הפסיכולוגי החינוכי של העיריה במקום מגוריך ולבקש לדבר עם פסיכולוג/ית ביה"ס שלך, לכל בית ספר יש פסיכולוג. אני לא חושב שבמסגרת הפורום נוכל לעזור לך בצורה משמעותית, אני חושב שאת צריכה להתייעץ עם גורם מקצועי באופן אישי פנים מול פנים. בברכה ד"ר אורן קפלן

24/08/2001 | 21:29 | מאת: ד"ר אבי פלד

לא - מחלת הרדיפה לא מדבקת

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית