אז חוזרים לשגרה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/08/2001 | 07:24 | מאת: ד"ר אורן קפלן

ראיתי את ההתכתבויות האחרונות בפורום. אני יכול רק להביע את צערי על מפח הנפש שנגרם לחלק מהמשתתפים בפורום. יש המתייחסים לפורום הזה כאל ביתם הקבוע ויש המבקרים בו באופן חד פעמי לאור מצוקה או סוגיה שדורשת מענה. אכן יש כאן גם מדי תקופה הפרעות שנובעות מאופיו האנונימי של האינטרנט שמאפשר לאנשים מסויימים לפרוק כאן יצרים, בעיקר של תוקפנות, שכנראה אינם באים על סיפוקם במקום אחר. לצערי אני רואה בכך תמונת מראה של מה שקורה בחברה הישראלית כולה, ואני דווקא לא מדבר על התוקפנות מבחוץ. השאלה האם הרוב הדומם, בפורום, כמו במדינה, יסתפק בבריחה למקום אחר, או שאולי ניתן גם לשנות. האם במקום האחר לא תמצא התוקפנות? האם זו לא פשוט לחיצה כואבת על מקום רגיש של כולנו? הגבולות במסגרת האינטרנט יהיו תמיד פרוצים. משיגי גבול עלולים לחדור ולהטריד, כמו בכל מקום שאינו מתוחם בגבול. הנהלת האתר יכולה להציב גבולות באופן מוגבל בלבד, אולם אלו בהחלט יכולים לעזור. הגבול אינו נקודה ברורה אלא טווח אפור שיש להגדירו מחדש שוב ושוב. יתכן שבתקופה הנוכחית יהיה צורך להחמיר במחיקת הודעות כדי לשמור על משתתפי הפורום וגבולותיו. אני מבחינתי מתכוון, כפי שניסיתי לעשות בעבר, להתרכז במתן ייעוץ ותשובות לשאלות, תוך שימת דגש מופחת על הדינמיקה הפנימית של הפורום. אני מקווה שאחרי הסערה האחרונה ניתן להתארגן ולחזור לשגרה. סוף שבוע מוצלח לכולם אורן

24/08/2001 | 07:32 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

תודה אורן על דבריך. אני מצטרף לכל מילה. יוסי אברהם

24/08/2001 | 07:46 | מאת: אביב

בוקר טוב, לא, לצערי אי אפשר לחזור לשגרה, מאחר וטלי כבר לא פה. ודווקא בגלל שאתם באמת מתרכזים במתן תשובות לשאלות, וזה מצוין, זאת הבחירה שעשיתם והיא מקובלת עלי, אבל דווקא בגלל זה, אנחנו המשתתפים הקבועים, שהפכנו את הפורום לבית, אולי בצדק ואולי שלא בצדק, צריכים את טלי פרידמן, שלא מזניחה גם אותנו, שקשובה גם למצוקות שלנו. נכון, בדרך כלל אנחנו מסתדרים כבר לבד ביננו לבין עצמינו, אבל גם אנחנו מגיעים למקום קשה לא אחת ולא שתיים, וטלי היתה כאן הכתובת בשבילנו, שכן עקבה אחרינו, וכן שמה לב אלינו והתייחסה אלינו, וראתה את המשברים שלנו, ונתנה לנו את הגיבוי כשדברים השתבשו אצלינו. קצת קשה לי להבין איך אף אחד מכם לא מתייחס לפרישתה וכולכם מעדיפים להתעלם. אביב.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית