להתראות לכולם!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/08/2001 | 17:43 | מאת: טלי וינברגר

גולשים יקרים, לאור ההתרחשויות האחרונות בפורום, אני חשה שהפורום אינו משיג את מטרתו. אנשים שונים מוצאים בו את המקום שבו יוכלו להתפרע, לקלל, להאשים ועוד ועוד, ומאידך אחרים נפגעים מכך שוב ושוב. ניסיתי להסביר שיש קושי לשלוט על מהות הפורום, ועל ההודעות הנכתבות בו, אך אני רואה לפי הערות הגולשים (כדוגמת "אחת") שכל חוסר מחיקה מיידית של הודעות שליליות גורמת לאכזבה, פגיעה או כל רגש שלילי אחר. אינני יכולה לרצות את כולם, צר לי! לכן החלטתי להתרחק מעט, להמעיט את ביקוריי כאן, לפחות לתקופת מה. מדיי פעם אני אגיב על מספר הודעות מצומצם, לפי שיקול דעתי. הרבה בריאות לכולם, ורק טוב! טלי פרידמן

23/08/2001 | 18:05 | מאת: דפני

כשקראתי את הכותרת, לבי אמר לי שלא מדובר רק ביציאה לחופשה או משהו. כל כך קיוויתי שאני טועה... טלי, דברים קשים נכתבו בפורום בתקופה האחרונה. כמוך, אני חשה שאט נפש מקריאת הקללות, ההשפלות והמילים המכאיבות שמכילות הודעות מסויימות. נדמה לי שאני יכולה להבין עד כמה את מאוכזבת, כמי שהשתדלה, עזרה ונתנה כה הרבה לפורום ולמשתתפיו... את אמנם לא יכולה לרצות את כולם. איש מאיתנו אינו יכול! אבל הרי להיעלם לתקופה, לתפוס מרחק מהפורום - גם זה לא ירצה את הכועסים, וסביר להניח שגם לא ישפיע בשום צורה על כותבי הודעות השנאה. לעומת זאת, ההודעות החמות, המעודדות שלך יכולות ללטף, להרגיע את הכאב והעלבון. אני לא מנסה לשכנע אותך להישאר (הלוואי ויכולתי), כי אני מאמינה שאת עושה את מה שנכון לך כרגע. אני רק מנסה להראות לך את הצד השני, שאני חלק ממנו. הצד של האנשים שנעזרו כה רבות בכתיבתך, שקראו בהנאה את תגובותייך, שחיכו תמיד לשמוע את דברייך. ושמעריכים אותך ומודים לך מאוד, בכל לבם. טלי, עמוק בלבי אני עדיין מקווה שזה זמני. שההחלטה הזו היא פרי האכזבה והפגיעה מתגובותיהם של גורמים מסויימים בפורום. כתיבתך כאן תחסר לרבים שהכירו אותך, שלמדו להוקיר את דברייך, שידעו שבכתיבה אלייך יש על מי לסמוך. ולמרות מה שנאמר לך, הם לא התאכזבו מעולם. לא ממך. את תחסרי לנו, ולי במיוחד... האם כל האהבה הזו לא תספיק כדי לשנות את דעתך? האם באמת אין סיכוי ?? דפני.

23/08/2001 | 18:21 | מאת: דוגי

אנני חושב שבריחה של יועצים תעזור לפורום אכן יש כאן מצב שהוא לעיתים בלתי נסבל ואז אני אפילו מבין את המשפט "יש החושבים...." אך מאידך גיסא זהו פורום שרוב משתתפיו הם אנשים מתוסכלים ו/או סובלים שזאת הדרך שלהם להביע ולהוציא את הדברים ,אני ממש לא רוצה לתת דוגמאות אך יש אנשים שחוזרים על עצמם מאה פעם ויש אנשים שלעיתים צריכים להוציא את הכעס מתוכם ועדיף שזה יהיה בפורום ולא בבית או ברחוב. עם זאת אני מקבל שישנן תופעות כמו התכתבויות חסרות פשר (שלחתי מייל .. קיבלתי מייל ועוד) שסותמות את הפורום ויש אנשים שלא מבינים מצוקה מהי ויורדים על אנשים בצורה מוגזמת. ואני מדבר על פגיעה מקוונת באנשים. את רמות הזבל ניתן להוריד ע"י פתיחת צ"ט מקביל באתר עם חדרים בהתאם לפורומים (עצה למנהל הפורומים) ואת רמת הקללות ניתן להוריד בעזרת אמצעים טכניים שיחסמו ע"י הצבעה בקרב משתמשי הפורום את מי שהוא רק שלילי ואין בו פן חיובי שהרי גם אני ירדתי לפסים לא ראויים בסיטואציות מסוימות אך סך הכל אני חושב שאני תורם לפורום. בתקווה שימצאו פתרונות יותר קריאטיבים מאשר בריחה של משתתפי הפורום ויועציו דוגי

23/08/2001 | 18:56 | מאת: ."אור

חבל.......

23/08/2001 | 19:06 | מאת: בילי

חבל שאת לוקחת כל כך ללב את מה שקורה פה בפורום. נכון שזה פורום קצת שונה , ויוצא לפעמים מפרופורציה , אבל לא צריך לשים לב לזה בחשיבות כל כך גדולה. צריך פשוט לסנן. ועצתי גם לכל הגולשים והמשתתפים-- פשוט תתעלמו מההודעות של מי שעושה כאן בלאגן. אין מה לעשות , האינטרנט הוא מקום פתוח לכל אחד , ואין מבחני קבלה , ולכן כל אחד יכול להיכנס ,לפגוע ולהרוס את הדברים הטובים שקורים כאן. כמו שאמרתי התשובה היא להתעלם . גם אם זה מעצבן כשלפעמים הבקשה לעזרה שלך נעלמת לה בבליל של שטויות של כאלה שסותמים את הפורום. תקראו , תתעצבנו ותמשיכו הלאה. לא נמות מזה , נכון? באשר לך טלי, היית 10 עד עכשיו , ואני בטוחה שלא תנטשי את מי שבאמת זקוק לך. ואל תתרגזי. זה לא שווה את זה. בילי

23/08/2001 | 19:31 | מאת: אחת

טלי שלום! מאחר ושמי הוזכר בהודעתך, אני חייבת להגיב: זה אולי נדוש להגיד, אבל אני חושבת באמת שדבריי לא הובנו נכון. אני מספיק מבוגרת כדי לדעת שאי אפשר לרצות את כולם. ואני גם מסוגלת לעמוד בפני רגשות כמו אכזבה ואפילו פגיעה. בכל מקרה, בדברים שכתבתי לא התכוונתי לומר שנפגעתי עמוקות ובוודאי שלא לפגוע באיש. בסך הכל התכוונתי להסב את תשומת לבו של האחראי לפורום (ואין לי מושג בכלל אם זו את או מישהו אחר) לסדר עדיפויות שקצת הפריע לי. וכמו שבעצמך אמרת רק לפני ימים אחדים - חילוקי דעות הם דבר טבעי, שאם לא כן היינו חיים בגן עדן עם עצי קוקוס. ואוסיף על כך - גם ביקורת היא חלק בלתי נפרד ובלתי נמנע בחיינו, כל עוד היא בונה. והביקורת שלי בהחלט התכוונה לבנות ולא להרוס. אז נכון שבימים האחרונים כתבתי כמה ביקורות בזו אחר זו וזה אולי קשה קצת לעיכול. אבל רק למען האיזון אזכיר, שממש באותה ההזדמנות גם שיבחתי את גישתך האמפתית לאנשים. אז אם את רוצה בכל זאת לפרוש - זו זכותך והחלטה שלך. אבל הרבה גולשים - וגם אני ביניהם - נצטער על כך! ואגב, לסיום - גם אני בהחלט מוכנה לשמוע ביקורת מכל סוג שהיא כל עוד היא נאמרת בצורה נאותה. כל טוב! אחת

23/08/2001 | 22:13 | מאת: לי

טלי שלום. בבקשה ומילה אחת הישארי .................. אנו זקוקים לך ולתמיכה לחום ואהבה אז בבקשה רק למען אלה שעוד זקוקים לך. שלך לתמיד לי

24/08/2001 | 13:14 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

היי טלי! הגעתי למסר שלך לאחר זמן מה משנכתב, ולאור ההדים שיצר. מוטב שמה שחיובי ילך ויתעצם, ולא ההפך. צריך כפול כמוך, ולא חצי, ובטח לא רבע! חזק חזק ונתחזק! יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית