איך יודעים מתי להפסיק טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

21/08/2001 | 22:57 | מאת: אורנה

מזה כשנה אני נמצאת בטיפול ולאורך תקופה ארוכה לא הרגשתי שמשהו משמעותי מתרחש אלא רק תמיכה והחזקת הראש והחיים מעל פני המים. בחודשיים האחרונים נדמה שדברים החלו להשתנות ונגעתי בנקודות אמיתיות החיים יותר זורמים יש לקיחת אחריות וסיכונים בקצור חיים לא ליד לא צופה בחיים אלא חווה אותם עם תחושות חיביות שהדברים מתנהלים ע"פ רצוני וע"פ הבחירה שלי. השאלה האם כאן זהו שלב הסיום או שיש צורך להמשיך ולחפש ולנבור במקומות שעדיין לא נגעתי ויש כאלה. או לתת לעצמי לחוש מהטוב הזה שהיה חסר לי כבר 3 שנים ולזרום עם הרוח לא לחפור להנות מהיש העכשווי ולנוח מחקירה עצמית עייפתי ממנה קצת.

21/08/2001 | 23:10 | מאת: ."אור

כשתגדיל תבין

22/08/2001 | 09:03 | מאת: Jacki

???

21/08/2001 | 23:19 | מאת: ד"ר אורן קפלן

אורנה שלום השאלה מהי מטרת הטיפול בעיניך. האם יש דבר מה אותו את רוצה להגשים או להשיג דרך הטיפול. לחליפין, יתכן שאין מטרה ספציפית אלא שאת מרגישה שהטיפול נותן לך אנרגיה או כוח בחיים כיום ולכן את נמצאת בו. לדעתי אין מדובר דווקא בנבירה במקומות לא מודעים שכן זו יכולה להיות דרך אינסופית. כלומר, זו לא המטרה שבקצה הדרך אלא תהליך הטיפול עצמו שעשוי להיות משמעותי עבורך. חשוב להבין מה הביא אותך לטיפול בתחילה ומה השאיר אותך בו לאורך הדרך. אין חוק או כלל שווה לכולם מתי לסיים את הטיפול. זו צריכה להיות הרגשה אישית שלך שמלווה בתמיכה מהמטפל שלך שבוודאי מכיר אותך ויכול לומר את דעתו/דעתה. לפי מה שאת מתארת התהליך הנכון ביותר לסיום הוא להעלות את הנושא בצורה רצינית במסגרת המפגשים ולהגיע הן להבנה מלאה של הצורך או הרצון לעזוב דווקא עכשיו, וכן מהי הדרך הנכונה עבורך להיפרד. בברכה ד"ר אורן קפלן

22/08/2001 | 08:52 | מאת: Jacki

היי אורנה, את בשלב די טוב במסע לחיפוש העצמי שלך, זה שעלית על דרך טובה, לא אומר שכדאי להפסיק בטיפול, כי את יכולה להידרדר למצב הקשה שוב. דבר שני, אני מבינה את הרצון במנוחה מהטיפול, זה מעייף כי אתה בעצם נובר בדברים שקשה לך לדבר עליהם, כי הם עצמם קשים. כמו שכבר אמרתי, לדעתי לא צריך להפסיק ת'טיפול, בקשר להפסקה - זה נשמע יותר טוב...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית