שאלה מקצועית לפסיכולוגים ובכלל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/08/2001 | 22:21 | מאת: בת 34

איך מסיימים טיפול פסיכולוגי? האם ייתכן קשר בין המטופל למטפל לאחר הטיפול?

20/08/2001 | 23:13 | מאת: טלי וינברגר

לבת 34 שלום רב, סיום טיפול הוא נושא חשוב ומשמעותי בהוויית הטיפול. תהליך הסיום ואופיו משתנה בהתאם למשך סך הזמן שהטיפול ארך, הגישה הטיפולית של המטפל, אופיו של המטופל ואופיו של המטפל. באופן כללי מדובר במספר פגישות אחרונות שבהן מעבדים את התהליך שהתרחש בטיפול, החומרים שהועלו ועובדו, מתייחסים לתהליך מטפל-מטופל ומעבדים את משמעות סיום הטיפול. לגבי קשר עם המטפל לאחר סיום הטיפול, באופן עקרוני, קשר שכזה אינו רצוי, ורוב המטפלים אינם מעודדים זאת. אולם זה לא "חוק", וכל מקרה נדון לגופו, בהתאם לעמדת המטפל והמטופל כאחד. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית