לדר' אבני או כל מי שחושב שיכול לעזור

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

19/08/2001 | 08:42 | מאת: דוגי

אני בבעיה רצינית. אבל אני אתן קצת רקע קודם לאשתי עבר של חרדות עם טיפול מוצלח בפרוזק לאחר התדרדרות של המצב מכדורים אחרים בניהם גם קסנקס - כל זה לפני 9 שנים. מאז היא מקבלת פרוזק עם הפסקות יזומות שלה. תמיד היו לה פרצי אלימות הן פיזית והן מילולית אבל בתדירות נמוכה יחסית. לפני שנתיים וחצי נולד לנו ילד ומאז יש הדרדרות באלימות עד מצב שזה קורה כל יום מספר פעמים ביום אני חייב להגיד שאין פגיעה פיזית בילד ובאנשים חיצוניים אך מאלימות מילולית נפגעים כולם וזה מתחיל בי ובילד ובאמא שלה ועד הפקיד בבנק. כמובן שאנחנו במעקב של עובדת סוציאלית והיא הלכה לטיפול פסיכיאטרי אבל כל תרופה שהיא קיבלה נדחתה על ידה בתרוצים שזה עושה לה לישון או משמין אותה (טריל,זיפרקסה) האבחון של הפסיכיאטר היה מניה דיפרסיה (בי פולר דיסאורדר) לא חריפה למרות שאין תופעות של דיכאון. לאחרונה קיבלה אישור מפסיכיאטר אחר(הראשון לא נראה לה) לעלות לשני פרוזק ביום אחרי ששיקרה לו ואמרה שהיא לקחה חודש וזה עושה לה טוב כשהיא בעצם לא לקחה בכלל. שאלתי היא מה אני צריך לעשות , אני עומד מהצד ורואה איך החיים שלה ושל כל הסובבים אותה שזה בעיקר הילד שרואה תופעות של אלימות כלפי אבא שלו (שלא מגיב כי אז אני לא בסדר) וצעקות וקללות כל היום הולכים ומתפרקים. אני לא יכול להכריח אותה לקבל טיפול ואני לא יכול לראות את הנזק הנפשי שהיא עושה לאחרים יותר ה צ י ל ו !!!!!! אני פשוט מרגיש שאני טובע .

19/08/2001 | 15:08 | מאת: בר

דוגי, קודם כל כל הכבוד להתמדה וכח הסבל. 9 שנים לחיות לצד אדם אהוב הנזקק לטיפול נפשי אינו דבר קל בלשון המעטה ובהחלט יכול להיות גיהנום גם לטיפוס הכי חזק והכי יציב. לטובת הילד ולטובתך אולי כדאי לך לשקול פרידה מאשתך. בסך הכל מגיע לך ולילד חיים שקטים ויציבים. אז קח אותו וצאו למקום אחר עם אוירה אחרת (אפילו לדירה שכורה לניסיון של כמה חודשים). מאחר ולפי דבריך מצבה של אשתך מתדרדר והופך לבלתי נסבל (גם עבורה), אולי כדאי לשקול טיפול באישפוז, תחת השגחה רפואית. אחי היה נשוי (קרוב ל - 10 שנים) לבחורה עם בעיות נפשיות ולבסוף כשלו כוחותיו. כמו שאומרים הגיעו לו מים עד נפש והוא הבין כי לטובת כל הצדדים הם חייבים לפרק את החבילה ולהתגרש. למרות שזאת היתה האהבה האמיתית הראשונה שלו והיה ביניהם רומן ממש כמו בסרטים, הוא פשוט לא היה מסוגל יותר לטפל בה 24 שעות ביממה. (אישפוזים, מכות חשמל, כדורים והשגחה צמודה). היום, שלוש וחצי שנים אחרי, הוא נשוי בשנית ואב לשני ילדים קטנים מרעייתו החדשה. פשוט קורע את הלב לשמוע את הגיהנום שאתה עובר. לפעמים הדרך הטובה ביותר היא לנתק מגע ולתת לכל צד את האפשרות להשתקם בנפרד. אני מאחלת לך ימים טובים ומאושרים יותר. לא משנה מה תחליט לעשות בסוף או באיזו דרך תבחר - העיקר שתהיה בריא ומאושר. בהצלחה וכל טוב, בר

19/08/2001 | 15:34 | מאת: דר' עמי אבני

דוגי שלום (מזה דוגי?) בעיה נדמה שיש פה עדיפות עליונה ליצירת הסכם עמה על הצרוך בטפול מסודר ודאי שהפסקות יזומות בפרוזק מורידות מיעילותו. שאלה ראשונה האם לה טוב כך (ספק גדול) והאם היא מכירה בקושי (ולוא לפרקים) שיש לה - כי אז יתכן ליצור עמה הסכם על הצורך בטפול אם מדובר (ויתכן שכך) בנזק נפשי לילד יתכן ואפשר לחייב אותה לקבל טפול יתכן מאד והמ שצריך זה דווקא טפול זוגי או משפחתי שכן מה שאני תמדי אומר לנשים תקף גם פה - מדוע אתה מסכים לקבל מכות , (גם אם אתה מתוייג כך או אחרת זו אינה סבה להשלים עם אלימות ) אתה גם יכול לנסות לדבר עם הפסיכיאטר שלה אולם נדמה לי שפעמים רבות בסופו של דבר הנזק עולה על התועלת. בהצלחה אם יש לך שאלות נוספות שאל אם כי אני לא בטוח אם יש לי תשובות - שלך עמי

19/08/2001 | 23:54 | מאת: ד"ר אבי פלד

אים הסיפור נכון יתכן ומדובר בסבל ניכר לסובבים - לפי החוק יש מקרים שניתן לחייב טיפול כאשר הסבל לסובבים גדול מאד

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית