ציפראמיל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

20/10/2000 | 23:24 | מאת: חנה

קיבלתי טיפול בציפראמיל חצי כדור בבוקר. הרגשתי חולשה וכן חוסר במצב רוח. אם הכדור אמור לטפל בדיכאון, איך זה עושה חוסר מצב רוח. וכן פרוזק, מצד אחד זה מטפל בדיכאון ומצד שני זה גורם לנדודי שינה. מדוע לא ממציאים תרופה שתטפל בדיכאון בלי נדודי שינה

20/10/2000 | 23:39 | מאת: ד"ר אבי פלד

נראה שלא קיבלת הסבר על הטיפול - תכשיר נוגד דיכאון לא פועל כמו תרופה לכאב ראש - מדובר בתכשיר לאיזון תהליכים מוחיים והוא פועל רק לאחר כ 2-6 שבועות - וכאשר נוטלים אותו כמו שדרוש עם מעקב ניתן להתמודד עם הפרעת השינה בתאום תרופתי מתאים - פנה לפסיכיאטר שלך לשם כך יש תכשירים לדיכאון ללא הפרעה בשינה אבל יש תמיד תופעות לוואי - גם אחרות - מש לעשות מדובר עדיין בגבולות המדע האנושי

21/10/2000 | 15:13 | מאת: חנה גלזנר

אני מודה לך על תשובתך המהירה על שאלתי. חג שמח. חנה.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית