לד"ר אבני - דחוף

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/08/2001 | 22:50 | מאת: מאיה

אחותי סובלת מסכיזופרניה, ומכיוון שכל התרופות שניסתה עד כה לא הועילו, הרופאים מציעים עכשיו תרופה ניסיונית ששמה סוליון (ייתכן שאני משבשת את השם במידת מה, מקווה שזה קרוב מספיק). הם טוענים שמכיוון שהתרופה לא אושרה עדיין על ידי קופות החולים - רק על ידי משרד הבריאות - על אחותי ונציג המשפחה לחתום על טופס שמאשר שימוש בתרופה. מצד אחד, הם אומרים שזו תרופה ניסיונית והאישור בעצם מאפשר השתתפות במחקר של החברה המייצרת אותה. מצד שני, הם מנפנפים בגסות כל שאלה על סיכונים. אודה על תשובתך המהירה, מכיוון שעלינו לחתום על האישור הזה ביום-יומיים הקרובים. תודה

13/08/2001 | 23:31 | מאת: adi

מאיה, אני לא ד"ר אבני, אבל אני חושבת שהרופאים לא אומרים לכם מה הסיכונים, כי התרופה כנראה בשלב נסיוני (כך הבנתי מדברייך) וייתכן והם אינם יודעים עדיין. בכל מקרה, כדאי שתדרשו מהם לדבר אתכם מעט יותר יפה. עדי

14/08/2001 | 03:15 | מאת: דר' עמי אבני

מאיה שלום אם נוסו כל התרופות ומצבה של אחותך רע - שוה לנסות אל תסכימו להשתתף במחקר בלי פרוט מלא של כל תופועת הלואי (זה גם לא חוקי נדמה לי לא לענות לכם) במידה ואינכם סומכים עליהם פנו לחוות דעת נוספת אתם רשאים להזמין גם באשפוז - בתאום של המחלקה הם אינם רשאים לסרב אם כי אינם חייבים לקבל את הדעה בהצלחה עמי

14/08/2001 | 12:24 | מאת: adi

ד"ר אבני, שאלה היפוטתית: אם תרופה מסויימת נמצאת בשלבי מחקר, והיא בשלב של ניסוי על בני אדם, עדיין לא ידועים הסיכונים אף שהיא נוסתה במעבדה (הרי קיים הבדל בין השפעה על חיה במעבדה לבין האדם) לא כן? עדי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית