לטלי פרידמן- בבקשה עזרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/08/2001 | 14:00 | מאת: רחלי

שלום טלי, כפי שכתבתי כאן בעבר, התחלתי טיפול אצל פסיכותרפיסטית, כאשר יש ביננו היכרות קודמת. הבעיה היא ואולי זו לא בעיה, שלאחר שאני יוצאת מהפגישה אני מרגישה אבודה, מרגישה שעולמי חרב עלי. התחושה היא קשה בעיקר מזה שהדברים נעשים מורכבים יותר מסובכים יותר ואין מוצא. ואיך מתמודדים עם המשך היום. היום היתה פגישה מס' 5. יצאתי בתחושה שהנה אני מתייאשת ואולי משום שאין חדש - היא מכירה אותי, היא יודעת מה כרטיס הביקור שלי מכיל ("כרטיס ביקור לא קל") ועכשיו מה הלאה??? האם כאן אמורים הדברים להתקע? האם כאן אמורים הדברים להעצר? אחרי הפגישה נסעתי לעבודה, אולי טעות - אולי לא. גוש הדמעות עמד בגרון. הדבר היחיד אליו נמלטטתי היה המזון. כמובן. עכשיו בבית ואחרי ההקאות, הוצאת הכאב. אינני יודעת איך להתמודד עם המשך היום. איך לעכל את הדברים, איך לנתח אותם. ואולי הפתרון הוא לחפש מישהו/י אחרת? על אף שזו הראשונה מצויינת לדעתי, אולם הקושי שלי נשאר אותו קושי - והאם זה פרק זמן קצר????? אני מקווה שתוכלי לתת לי עצה. רחלי

13/08/2001 | 15:45 | מאת: אורה

רחלי כמו שלא רכשת את המחלה ביום, גם את ההחלמה לא תשיגי ביום אלא בעבודה קשה ובהתמדה דווקא משום שאת מרגישה התפרצות של רגשות אחרי הפגישה הייתי ממליצה לך להשאר עם הפסיכולוגית לעבוד איתה קשה על הרגשות שלך ועל ההתמודדות איתם תוציאי את השחור החוצה על כל השכבות שלו תתמודדי אני מאמינה שתחלימי מאמינה בך לא הבטיחו לך שהדרך סוגה בשושנים היא קשה ותלולה ורצופת מכשולים אבל יש אור בקצה המנהרה יש כאן בולמיות שהחלימו והחיים שלהן התהפכו אנחנו כאן כדי ללוות

13/08/2001 | 16:15 | מאת: adi

אורה, נכון, אבל תמיד אפשר לבדוק אפשרות של החלפת מטפל/ת. עדי

14/08/2001 | 09:42 | מאת: טלי וינברגר

רחלי היקרה, חמש פגישות זהו רק קצה-קצהו של התחלת טיפול. זה עדיין בעיניי גישושי ההתחלה, ההכרות הראשונית. תני לדברים זמן, אל תקחי עכשיו שום החלטות. ייתכן שתחושי נפשית אפילו רע יותר מהסיבה הפשוטה שאת כבר בטיפול אבל עדיין לא רואה תוצאות. אבל חמודה, זה לא הולך ככה. תוצאות של טיפול נפשי הן לטווח ארוך, ובוודאי לא אחרי 5 פגישות ראשונות... תני לעצמך את הזמן, אפילו שאת מרגישה רע, ואולי רע יותר, אפילו שאת מקיאה, אפילו....הכל, אל תפסיקי את הטיפול, תמשיכי למרות ואף על פי. תיהי חזקה. אני פה. טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית