לד"ר עמי אבני - סרוקסט, דה-פרסונאליזציה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

13/08/2001 | 13:30 | מאת: Moti

ברוך שובך. שאלתי מעט ארוכה: אני חולה ב CFS זה מספר חודשים. התחלתי טיפול בסרוקסט נגד דיכאון + חרדה. בהתחלה חודש מינון של 0.5 כדור בבוקר, וכבר שבועיים אני נוטל 1 כדור בבוקר. מזה שלושה שבועות ( עוד בתקופה שנטלתי חצי כדור ) , אני חש תחושות מפחידות ומעיקות של דה-פרסונאליזציה / דה-ריאליזציה ( עפ"י איבחון עצמי ), לפעמים במשך כל היום. שאלתי: האם אלו תופעות לוואי של הסרוקסט שיחלפו? או סימפטומים של דיכאון/חרדה? בנוסף אני נוטל לוריבן, שמקל מעט על תחושות אלו. האם יש תרופה יעילה יותר? האם כדאי לפנות לפסיכולוג קליני? בתודה רבה מראש, מוטי.

14/08/2001 | 02:15 | מאת: עוד סרוקסט

אני נוטל סרוקסט מזה שנה וחצי,ככל הידוע לי דודו טופז על פי הצהרתו בתוכנית של יאיר לפיד נוטל סרוקסט מזה שלוש שנים.המינון המקובל הוא כדור אחד ליום.האמת התרופה אחלה ,ותופאות חרדה שהיו לי נעלמו כלא היו ..... אם זאת קראתי את הכתבה במעריב ונבהלתי ,על פי הכתבה התרופה גרמה למס' אנשים נטיות התאבדות ולרצח....אין לי מושג עד כמה זה נכון.אבל דע שהתרופה אחלה.שלך משתמש נוסף

14/08/2001 | 03:21 | מאת: דר' עמי אבני

מוטי שלום מה זה CFS ? \מכל מקום תופועת של דפרסונילזציה / יכולות להיות חלק מדכאון חרדה או חלק מהחמרה הזמנית היכולה להגרם בתחילת טפול (עד חודש) כשלעצמי איני חובב לוריבן בגלל הסכון למכר שלו יש תרופות נוספות להחלטה אנא פנה לפסיכיאטר שלך לגבי טפול פסיכותרפי - שוב בהתייצעות עם המטפל שלך יש הקשרים בהם העזרה הצפויה רבה יותרואחרים בהם פחות, מטיבציה ועד שקולים בהצלחה עמי

14/08/2001 | 12:50 | מאת: Moti

תודה על תשובתך. CFS = Chronic Fatigue Syndrom, או תסמונת התשישות הכרונית. היא מתבטאת בחולשה, כאבים ועוד. אתייעץ עם הפסיכיאטר, אך מהי המלצתך לגבי מרגיעים אחרים, למיטב ידיעתי גם קסנקס / ואבן ממכרים, וכמו שהבנתי כשנותנים סרוקסט אז יש צורך לתת גם מרגיע נגדי. מהו משך זמן השימוש שעלול להוביל להתמכרות? בתודה מראש, מוטי.

14/08/2001 | 17:57 | מאת: Avi

האם יש תופעות לוואי אחרות?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית