דיכאן עמוק שבא לי למות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

11/08/2001 | 15:54 | מאת: עינת

שלום אני בת 24 ואני מאוד מבולבלת ובדיכאון עמוק. הסיבה לכך היא: אין לי חברים וזה בגלל שלמדתי אם בנים והיה לי חבר המון זמן.וכך גם בצבא מלא בנים. הילדות שלי לא עברה כלכך בקלות . יש לי אולי 2 חברות אך בקושי קרובות. עכשיו הבעיה הרצינית ביותר הוא שאינני יודעת מה אני רוצה ללמוד והזמן שלי כאילו כבר נגמר.המטרה שלי בללכת לאוניברסיטה הוא על מנת להשיג תואר אך לא רק זה אלא גם חברה. אני נהייתי גם פחדנית וחסרת ביטחון ליד קבוצה של בנות. התחלתי משהו שנה שעברה אך הפסקתי כי הרגשתי שיש יותר מדי בנות ואני גם לא משתלבת ביניהם ומסתדרת איתם. וזה אכל אותי מבפנים ועזבתי.ואני גם לא יודעת אם זה גם בגלל מה שהלכתי ללמוד שגרם לי לעזוב. אני רוצה להרוויח משניהם אך לא יודעת איך.לא הולך לי בכלום. אני ממש מרגישה שאני על הסף ושאין לי סיבה לחיות. אני בוכה הרבה, יש לי סיוטים ,אני מזיעה תוך כדי שינה, אני לא אוכלת. אני פשוט רוצה לבלוע כמה כדורים ולגמור אם חיי. אנא תנו עצה או עיזרו לי לפני שאני יגיע למצב הזה.

11/08/2001 | 16:17 | מאת: adi

עינת היי, תקשיבי חמודה!!!!!!!! גם אני עברתי הרבה משברים בחיים, אבל החיים הם יפים ואפשר לעזור לך!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! רק תאמיני בעצמך, אפילו פה תספרי קצת יותר על עצמך, והגולשים והמומחים יתנו לך יד חזרה. עדי

11/08/2001 | 17:12 | מאת: דלית

עינת שלום, אני מרגישה בדיוק בדיוק כמוך.... לא נותרון לי חברים קרובים, אמנם יש לי כמה חברים לא קרובים לא מישהו שאני אוהבת באמת... אבל אני אופטימית יש שם אנשים מיוחדים ואני מקווה שיצא לי לפגוש אותם... דלית

11/08/2001 | 17:42 | מאת: עינת

שלום דלית למה את מתכוונת שיש אנשים שם? איפה זה שם? בת כמה את? ובמה את עוסקת כיום? לימודים? עבודה? תאמיני לי שזה לא כלכך קל כמו שאת חושבת. זה מצב מאוד מתסכל ולפעמים צריך כמה אנשים כדי שיעזרו לך בהמשך דרכך כמו חברים שיעודדו וייעצו אך לצערי אין לי משניהם וגם לא כלכך מבחינת הבילויים ובגלל זה מאוד מתסכל.

11/08/2001 | 20:31 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, ענייני הסתגלות חברתית (מקצוע; בן זוג; חברים) אינם פשוטים לרבים, ובעיקר כשרקע ההתבגרות לא זימן הזדמנויות טובות, כמו במקרה שלך. יחד עם זאת, יעוץ מקצועי, בזמן מצוקה שכזו - נראה לי הדבר הנכון. הפנייה שלך לאתר היא ההתחלה, וזה הכיוון - ולא כדורים! אם לא תסדרי בידע שלך למי לפנות, תעבירי לי במייל האישי מעט פרטים נוספים (מיקום בארץ, רקע לימודי, רקע בצבא, רקע תעסוקתי) - ואנסה לקדם אותך בהפנייה שתתאים לך. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית