הפחד הכי גדול שלי הוא שאין אהבה אמיתית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

10/08/2001 | 22:03 | מאת: אורית ארנון

לפעמים אני ממש נכנסת לפניקה מהמחשבה הזו שאין אהבה אמיתית וכל אהבה היא בעצם תלויה בדבר ואם זה אכן כך, אז כל אדם הוא בעצם בסופו של דבר לבד אפילו אם הוא מוקף אנשים, משפחה וחברים שאוהבים אותו. המחשבה הזו מבהילה אותי לפעמים ואני לא יודעת איך לשנות את דרך החשיבה הזו. מה דעתכם?

10/08/2001 | 22:12 | מאת: noname

אורית כ-ל אהבה היא תלויה בדבר אין זה אומר שהיא בהכרח לא אמיתית עכשיו,זה תלוי במה היא תלויה אם היא תלויה בהערכה,בקבלה,במתן כבוד וכו' - אז היא אמיתית ככל ששני הצדדים מסוגלים לכך. אם היא תלויה בכסף,בקידום,באינטרסים אישיים בלבד-היא סביר להניח לא אמיתית. אבל אהבה מתבטאת שונה אצל כל אחד ואחד והיא האלמנט הכי מוזכר והכי מדובר בהיסטוריה נראה לי. יש אפילו תיאוריה אבולוציונית שקשורה במושג "אהבה" כתכונה.התיאוריה הזו מסבירה מדוע גם כל אהבה תלויה בדבר,גם אם בסופו של דבר היא אמיתית.

10/08/2001 | 22:20 | מאת: אורית ארנון

בדיוק לזה אני מתכוונת. רק אהבה של אם לילדה היא אהבה שלא תלויה בדבר וזו האהבה האמיתית ביותר מכל האהבות אבל את זה איבדתי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית