חלומות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/10/2000 | 23:21 | מאת: שושנה

קראתי את הכתבה על חלומות בהנחה שיש סמלים אוניברסלים מה הפרושים לחלימה על נפילה לבור עמוק וחשוך על נפילת שיניים על אובדדן דרך או רכבת תודה שושנה

19/10/2000 | 08:40 | מאת: אופיר

אין ממש סמלים אוניברסלים, כל המטרה בפירוש חלומות, זה שלכל אחד יש את הפירוש שלו דוגמא: אני נחנקתי מעצם של תרנגולת כשהיתי ילד קטן, את אוהבת תרנגולת את חושבת שבחלום עצם של תרנגולת,תסמל עבורנו את אותו דבר, ? :) בכל אופן,ממה שזכור לי מהספרים של פריד "נפילת שיניים.עקירת שיניים" מצביא על "הענשה עצמית על משעה האונן"..או משהוא כזה בקשר לנפילה,זה גם איך שהוא קשור למיניות (לפי פרויד הכל מתחיל וניגמר במין) אבל באמת כדי לפרש חלום,את צריכה להיתיחס לכל סמל,כחלק מהחלום השלם,ולכל סמל א צריכה להיתיחס כ"שלך בילבד" זאת אומרת שלכל סמל יש עברוך פירוש...ואת זאת שצריכה לגלות את הפירוש הזה,ואחר כך לחבר את כל הפירושים ל"פירוש אחד גדול" (שזה כל החלום) אופיר

19/10/2000 | 10:44 | מאת: טלי וינברגר

שושנה שלום רב, אופיר צדק כשכתב כי המשמעות של כל סמל בחלום היא משמעות אישית של האדם. הפרושים הכלליים אינם משמעותיים ואינם עקרוניים. במידה ואת בכל זאת מעוניינת בהם, חפשי במנועי החיפוש אתרים על פשר החלומות של זיגמונד פרויד. יש לא מעטים כאלו, ושם תוכלי למצוא את מבוקשך. את יכולה גם לקרוא את ספרו של פרויד שתורגם לעברית הנקרא "פשר החלומות". בברכה, טלי פרידמן

19/10/2000 | 16:54 | מאת: ל.

טלי האם אין סמלים אוניברסליים ? למשל : מקל או משהוא מאורך -פין הגבר. כוס או כד או כלי קיבול -פות האישה ? ומכו החיבוריות: 2 מקלות-סטיות הומוסקסואליות. שבירת העץ- אי אונות.וכו' ל.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית