מאניה דיפרסיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

18/10/2000 | 17:59 | מאת: דבי

לאחותי התאומה (בת 21) יש מאניה דיפרסיה,והיא מטופלת בתרופות מזה 3 חודשים.לפני 3 שנים היה לה התקף ראשון והיא טופלה בתרופות שנתיים,ואז הופסק הטיפול,וכאמור היה לה שוב התקף.בבית היא מתנהגת כילו אנחנו צריכים לציית לכל משאלה שלה,ובד"כ אכן אבא שלי אכן מציית.איך להתמודד עם ה"פקודות " שלה? איך מצד אחד לגרום לה להיות קצת יותר פרודוקטיבית ועוזרת,אך בלי לגרום לעימותים שמביאים אותה לבכי? (גם כשמעירים לה ללא עימות זה גורם לה לעצבנות) תודה דבי

19/10/2000 | 21:59 | מאת: ד"ר אבי פלד

עם באמת יש לה את האבחנה שאמרת - טיפול תרופתי מתאים יאזן אותה והיא תחזור לתגובות והתנהגות רגילה - מקווה שיש לה פסיכיאטר טוב וזמין עם בנוסף יש הפרעה באישיות - אז המצב מסובך יותר

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית