לפסיכולוג חברתי - ילדים בשליחות לחו"ל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

08/08/2001 | 12:38 | מאת: ביבי

רציתי לדעת על השפעת RE-LOCATION לחו"ל על ילדים. מה הם הגילאים הבעייתיים יותר? אלו הם הגילאים הנוחים יותר? האם קיימים מקורות מידע מכוונים בנושא? בילדותי נסעתי עם הורי לשליחות בארה"ב וטראומות התקופה נותרו, לדעתי, עד היום. מאחר והנושא מתחיל להיות רלבנטי גם לגבי כיום ויש לי 2 ילדים (4.5, 2) היתי מעוניין למזער בעיות עתידיות תודה

09/08/2001 | 06:39 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, שאלה מצויינת, על הגיל הקריטי, שלא ידוע לי כי יש מחקרים או תשובות עליה. לדעתי, תחושת הבדידות אינה קשורה לגיל, אלא לעוצמה, שהיא סוביקטיבית, של הניתוק מהסביבה החברתית הרלוונטית. אמצעי המניעה יהיה שימור, או הכחדה מאד הדרגתית, של הקשרים עם דמויות מרכזיות, או עם עצמים, מאכלים, וכו' - מהסביבה המוכרת בארץ. בימנו, עם התקשורת המשוכללת, קלטות, וכו' - זה אפשרי. אמצעי מניעה אחרים קשורים: 1. בפיתוח רשת חברתית אחרת, ו 2. השארת זמן אצל ההורים (שבדרך כלל עסוקים מאד, יותר מאשר בארץ), לטובת הילדים, כך שה"עוגן הרגשי" ישאר. כל טוב, ודרך צליחה, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית