מתח

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/08/2001 | 11:21 | מאת: eti

הי עברתי לגור לפני שנה עם החבר שלי - פעם ראשונה שיצאתי מהבית (בת 27) ומאז שאני עצמאית לחלוטין מבחינה כלכלית (עם עזרה של ההורים כמובן - אבל לא כמו לגור בבית) ויש לי מינוס תמידי ( הבנתי שכמו לרובינו) לא גדול במיוחד אבל קבוע - אני נמצאת כל הזמן במתח ולחץ ואני כל הזמן חושבת ומחשבת איך ומתי נצא ממנו. המינוס מטריד אותי ובגללזה גם קשה לי לחשוב על העתיד - חתונה , דירה וכו' ... מתח מוצדק או לא???

07/08/2001 | 13:34 | מאת: בר

ETI קודם כל לא צריך להכנס למתח. ולמה להילחץ בגלל מינוס? קודם כל שהבנק ילחץ את הרי חייבת לו, ולא להיפך. חוץ מזה, הרי מדובר בסך הכל בכסף (תודה לאל לא בבריאות...) אולי כדאי שתשקלי לקחת הלוואה (אפילו לשנה-שנתיים) ובאמצעותה לסגור את המינוס. אחר כך צריך להחליט על קיצוצים ו/או הגדלת ההכנסה בהתאם כדי לשמור על רמת מינוס סבירה, פחות או יותר. ותפסיקי לקחת את העניין הזה בכזאת רצינות - כולה כסף. בהצלחה!

07/08/2001 | 20:10 | מאת: אורה

לא חושבת שכדאי להכנס ללחץ אבל אולי כן לצמצם בהוצאות לצאת פחות, לקנות דברים זולים יותר עד שסוגרים את המינוס אני קצת יותר צעירה ממך אבל חיה כבר 10 שנים מחוץ לבית ופשוט שונאת להיות חייבת

08/08/2001 | 02:14 | מאת: טלי וינברגר

אתי שלום רב, אני חושבת שהתשובה לשאלתך מצויה בגוף השאלה: המינוס קיים אצל רובנו, ולכן גם המתח לגבי העתיד. השאלה הנשאלת היא מה רמת המתח ועד כמה הוא משפיע ומעיב על חייך. במידה והוא גורם לחרדות קשות, או שינוי באיכות החיים, יש לחשוב על פתרון בעזרת איש מקצוע. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית