בכי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

07/08/2001 | 08:37 | מאת: ימית

בוקר טוב, לפני שלשה חודשים נפרדתי מבן זוגי, מאז יצאת למס' דייטים ואחרי כל דייט הרגשתי בסדר גמור. אתמול יצאת לדייט נוסף ובמשך הפגישה עשיתי השוואות בין האקס לבין הבחור שישב מולי ,דבר שלא קרה לי בדייטים הקודמים. ( אני חייבת לציין שהבחור שישב מולי כלל לא נראה לי! ). חזרתי הביתה ולא הפסקתי לבכות, זה היה בכי בלתי נשלט, נבהלתי מעצמי, אך קורא שאחרי שלושה חודשים ואחרי מס' דייטים מאז, אני נזכרת באקס ולא שולטת בעצמי? האם אוכל להתאהב? אין לי קשר עם האקס מיוזמתי, הוא פגע בי, אין סיכוי שאדבר איתו אי פעם. האם אני עדיין אוהבת את האקס והדחקתי זאת בתת מודע? למה זה קרה לי????

07/08/2001 | 08:53 | מאת: דפני

היי ימית, אתחיל מהסוף: אמנם ייתכן שאת עדיין אוהבת את האקס שלך, והפגיעה היא המונעת ממך להכיר ברגשותייך. בסך הכל, אהבה ושנאה הם רגשות די קרובים... אבל יש אפשרות אחרת. אולי הבכי לא היה דווקא געגועים לאקס, אלא יותר געגועים להוויה של ה"ביחד"? אולי הבכי הוא על חסרון שותף אמיתי בחייך? אולי בגלל הכמיהה להיות חלק ממערכת יחסים קרובה, אמיתית, מרגשת...? פרידות הן דבר כואב תמיד. על אחת כמה וכמה אם האקס פגע בך, מעל באמונך או התייחס אלייך שלא כשורה. אני לא יודעת למה הכאב התפרץ דווקא בבליינד דייט האחרון - ייתכן שחוסר הרגישות של הדייט שלך הזכיר לך את החלקים הכואבים של מערכת היחסים עם האקס, ובכלל זה הפרידה הקשה. ואולי הסיבה היא אחרת. בכל מקרה, ייקח זמן להתאושש מהפגיעה, לעבד את הכאב ולהתחיל לבנות קשר עמוק ומספק יותר. ואחרון חביב, וחשוב: אני מאמינה בכל לבי שתוכלי להתאהב שוב. מדברייך ניכר שיש בך את היכולת לחוות רגש עמוק, לאהוב ולהשקיע. אין לי ספק שהיכולות האלו יבואו לידי ביטוי - את לא הבחורה שתבחר בחיים מוגבלים רגשית!! והפרטנר הבא שלך ידע להעריך את היכולת הזו, אני מקווה. דברים יסתדרו לך, אני בטוחה. רק תני לזה קצת זמן... דפני.

07/08/2001 | 10:08 | מאת: adi

היי, מסכימה עם דפני. עדי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית