שאלה לכולם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/08/2001 | 23:05 | מאת: רותם

האם לדעתכם יופי משפיע? ובאיזה מימדים? או שזה רק פרט שוליי ולא נותנים לו הרבה חשיבות, כי למשל אני רואה את עצמי כיפה ונורא לא מזיז לי אם זה. ודעתכם? אני צודקת?

06/08/2001 | 23:30 | מאת: אורלי 2

תסלחי לי שאני בוטה אבל קשה לי להבין איך נושא השאלה ,או הדיון שאת מנסה לעורר קשור לפורום הספציפי הזה. הרי לא בשביל זה יש צאטים?

07/08/2001 | 00:56 | מאת: ........

אני גם לא מבינה מה השאלה על יופי קשורה לכאן. ואם את אומרת שלא ממש מעניין אותך מה דעתם של אחרים אז מה את שואלת?האישיות של האדם וחוכמת החיים שלו זה מה שחשוב. היופי משחק תפקיד שולי ולא מכירה אותך אבל נראה שאצלך חשוב הכי היופי אז יש פורומים גם לזה.

07/08/2001 | 01:10 | מאת: יושי

נו באמת, באיזה עולם אתם חיים? על הכתוב, האופי באמת יותר חשוב, אבל הדבר האמיתי, היופי, הוא שקובע אם מישהו מסתכל עליכם, במבט ראשוני, ובאיזה דרך. חוץ מזה ש"יפה" זה קשור בהרבה מובנים, מישהו לא יתחיל איתכם או איתכן אם היופי שלכם.ן לא מוצא חן בעיניו. דברים כאלה זה רק בסרטים, ואפילו שם זה מועט. אז בבקשה. שתהיו בריאים. ומצטער אם הרסתי למישהו משהו.

07/08/2001 | 07:34 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב מי שאמר "שקר החן והבל היופי", היה זה, כך נדמה וזכור לי, שנאמר עליו שהיו לו נשים רבות. בכל התרבויות, היופי, בעיקר הנשי, זכה ל"נקודות" יתרון. מהות היופי כמובן שונה בגאוגרפיות השונות. לא במקרה שתעשיית הקוסמטיקה היא מהעתיקות בעולם, ומרחבות ההקף - לאורך ההסטוריה. מבחינת הפסיכולוגיה - זה די ברור מדוע יש יתרון לפעילות של חיזור ויצירת ארוטיקה לצורת גוף שתתפרש כהרמונית/פרופורציונלית, וכמושכת את שאר החושים (צבע, ריח, טקסטורה, וכו'). כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

07/08/2001 | 11:10 | מאת: בר

נהפוך הוא. בהחלט ובוודאי שזה מזיז לך. עובדה, אחרת לא היית מגיעה לשאול שאלות. רק תזכרי שזהו פיקדון לזמן קצוב מאד ואם לא מפתחים את התכונות האחרות - נשארים בסוף ממש ממש בלי כלום.

07/08/2001 | 11:55 | מאת: Jacki

אני אומרת מסובכת בגלל שזה בעצם האם בן אדם יפה בפני עצמו, ובפני הסביבה. מבינה? כי מישהו יכול להיות יפה בפני עצמו (כי הוא חושב ומרגיש ככה) אבל הסביבה לא תחשוב ככה. ולהיפך: מישהו יכול להיות יפה תואר וכולם יבחינו בכך, אבל הוא יהיה בטוח שהיא שיא הכיעור. השאלה הזו עולה הרבה (לא בפורום-באופן כללי), ואני חושבת שהתשובה לכך יחסית, בגלל שיופי הוא דבר שולי, א-ב-ל! יש אבל... (אני מדברת על מערכת יחסים), אם למשל את עם מישהו, ואת אמורה להימשך אליו, איך תוכלי אם לדעתך לא רק שהוא לא יפה - אלא מכוער<? וכל מה שכתבתי פה - להיפך: מישהו יפה מאוד אבל את לא נמשכת אליו בכלל... אז כמו שאמרתי בהתחלה - זה יחסי! נ.ב מצטערת על האורך...

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית