כאב כרוני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/08/2001 | 12:00 | מאת: סאלי

שלום לכולם, רציתי לדעת, האם ישנן דרכים אחרות, מלבד תרופות קונבנציונליות ו/או פסיכיאטריות, לטפל בכאבים כרוניים בעורף ובצוואר? עליי לציין שלא נמצאה סיבה נראית לעין (אחרי כל הבדיקות האפשריות) לכאבים אלו, אך הם הופיעו לראשונה לאחר תאונת דרכים לפני כשנתיים וממשיכים עד היום.

06/08/2001 | 13:46 | מאת: דוגי

נסי מרפאת כאב של קופת החולים לרוב הם מטפלים גם בדרכים לא קונבנציונליות כמו דיקור סיני וכדומה. תרגישי טוב דוגי

07/08/2001 | 07:46 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, פעמים רבות קורה שתאונת דרכים מייצרת שינוי במרקם השרירים ושאר חלקי הגוף, ואז האזור נהיה יותר רגיש משקודם להשפעות של מתח. אזורי השכמות והצואר ידועים ככאלו שמגיבים בכאב פיזי על מתחים נפשיים. זה רע, כי זה כואב, אבל זה טוב, כי זו נורת אזהרה לגוף. יש הרבה נסיון בפתרון העניין במהלך עבודה פסיכולוגית, ובעיקר כשהיא משולבת עם תהליכי הרפייה נפשית (כולל למידת שליטה פנימית ע"י ביו-פידבק). כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

08/08/2001 | 09:38 | מאת: סאלי

מהם תהליכי הרפיה נפשית?

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית