ציפראמיל

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

06/08/2001 | 10:15 | מאת: מיכל שרביט

שלום. יש לי CFS מחלת התשישות הכרונית. בגלל המחלה - עיפות, חוסר תפקוד ואי הודאות עד אבחונה נוצרו אצלי חרדות ומצבי רוח לעיתים כשאני מרגישה רע (כשיש עוד גל של המחלה). התחלתי בטפול פסיכולוגי על מנת לקבל חזוקים ועזרה בהתמודדות עם המחלה וכן הומלץ לי להשתמש בציפראמיל. הפסכיאטרית שנתנה לי את התרופה טוענת שהחלק ה"חזק" אצלי הוא חרדות, אמנם לא בצורה היסטרית והן נוצרו כתגובה למחלה ושהתרופה תעזור לי מאוד. אני לוקחת את התרופה כמעט 3 חודשים ויש הקלה, אני יותר עצמאית, נוסעת לבד ומתמודדת יותר טוב עם "גלי החולשה" וכו'. אנני יודעת האם לשייך זאת לתרופה, לטיפול הפסיכולוגי או להרגשה שמשתפרת עם הזמן. השבוע היו לי הקאות ושלשולים ובנוסף העלתי את התרופה מ20 ל30 מ"ג. הדבר גרם לי לתופעות פיזיות קשות. יום למחרת הפסקתי את התרופה בכלל והתופעות כמעט עברו. לאחר יום התחלתי את התרופה כ 10 מ"ג לכמה ימים עד שאעלה שוב ל20מ"ג. שאלותי - האם להמשיך בתרופה? מה ההשפעות שיכולות להיות לה לטווח ארוך על מערכת העצבים? האם יכולות לחזור לי ההשפעות לאחר השלשולים מ"מנת היתר"? האם אפשר לוותר על התרופה ולהתמודד רק בעזרת יעוץ פסיכולוגי ודיקור סיני להתמודד ולהתגבר? האם יש לכם המלצות נוספות לגבי מחלה ותרופה זו? ברצוני לציין כי אמורים להתבצע מספר שינוים בחיי, וזה מה שגורם לי לחשוב כי אולי כדאי להמשיך עם התרופה. תודה רבה

06/08/2001 | 14:04 | מאת: מיכל שרביט

באם לא ברור אבקש מענה מפסיכיאטר קליני. תודה מיכל

09/08/2001 | 20:21 | מאת: טלי וינברגר

מיכל שלום רב, הפסיכיאטר היועץ של הפורום, המוסמך בענייני תרופות יחזור מחופשתו ב-12 באוגוסט. בברכה, טלי פרידמן

16/08/2001 | 19:10 | מאת: מיכל שרביט

שלום שוב, לאחר כמעט 10 ימים שלקחתי חצי כדור העליתי אתמול את המינון לכדור אחד. שוב קמתי הבוקר עם בחילות ולאחר לקיחת הכדור של היום התחלתי להקיא להכנס למעין "סמום" ורעדו לי רצת הידים והרגלים. אני חושבת להפסיק עם הכדור. אודה לפסיכיאטר אם יוכל ליעץ לי. כמו כן אשמח לדעת אם משהו מכיר תרופה בשם APLIGEN ומה היא עושה, מכיוון שבאתר האמריקאי טוענים שהיא עוזרת ב CFS. תודה רבה, מיכל

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית