לדר גרין למה הם מלחיצים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

05/08/2001 | 23:09 | מאת: הלחוץ

ד"ר גרין היקר מאוד !!! אני מודה לך על התשובות שנתת לי אני הלחוץ שפחד מבדיקות עכשיו אני לא פוחד מבדיקות ומסטריליות כל כך עכשיו אני פוחד ממה שיש באינטרנט אמנם כבר הרגעת אותי והסברת לי משהו על חרדה ממחלה לבין דיכאון. אני אמרתי לך שאני נורא אוהב את החיים וגם סיפרתי לך על האתר הזה שמלחיץ אנשים ואני יחזור על זה כדי שאולי תתן לי כדור הרגעה שאני לא בכיוון של מה שרשום שם כי זה מפחיד. (ראה מודעה קודמת שלי הלחוץ) אז ככה זהו אתר שהוא בעצם עכשיו גורם לי פחדים לגביי מה שיקרה לי שוב אני חוזר אני אוהב את החיים אבל לא יודע איך מוח האדם פועל ולאן הוא שואף. האתר המצער הזה שמו WWW.PSCH.CO.IL זהו אתר של מכון השרון באתר מדובר על התכפי חרדה ודכאון כתוצאה ממחשבה שאולי הם חולים במחלה כלשהי כמו איידס סרטן וכו" אני באמת חששתי מאיידס נכנסתי ללחץ הלחץ ירד בעקבות הזמן ובעקבות הלחץ החדש של המכון השרון שכאילו אומר שהמצב שלי מסוכן-אתה אמרת שצה לא המצב שאני נמצא בו. אני אמנם כמו שכתבתי לך הסתדרתי עכשיו בלי פסיכולוגים ואתה הסברת לי שאני יכול לנסות להתגבר לבד אבלללללל מה שמפחיד אותי זה האובססיה הזאת שהמכון מסביר כאילו שעכשיו חייבים ללכת לפסיכולוג וכאילו אים אני לא אלך אז אני ימות זה פשוט ככה הם כאילו מפחידים אותי שאים אני לא אלך אני יכול חלילה ......... שוב אני חוזר זה מפחיד אותי כי הם כאילו מעודדים פה לכיוון כלשהו....... מה נראה לך האים כל העסק שיווקי כאילו זה אתר שאומר לך בוא אליהם למה הם לא נותנים תשובות קונקרטיות לאנשים ומפחידים אותם שאולי הם יגיעו לאובדניות ד'"ר אני רוצה להגיד לך שאני עכשיו אובססיסבי לגביי מה שכתוב באתר הזה אני חושב על מה שכתוב שם ופוחד מזה . מה אתה מציע לי איך למחוק את האובססיה הזאת והאים לפי מה שהם מתארים שם כל מי שחרדת האיידס באה עליו יכול חלילה ליתאבד??? למה הם מפחידים שם כדי למשוך כסף אני שוב חוזר ואומר שאני אוהב את החיים שיהיה לנו שבוע טוב הלחוץ תתן לי עצה איך לרדת מהמחשבות האובססיביות והמפחידות האלה שהם כותבים שם באתר

06/08/2001 | 09:56 | מאת: דוגי

אוי אני מאוד מפחד מהפחד וגם הפחד מאוד מפחיד אותי וגם אם מישהו יגיד שמסוכן לעבור את הכביש אז אני מאוד אפחד לעבור את הכביש כי אולי סללו את הכביש בשביל לעשות כסף על הגב של ביטוח החיים שלי ואולי כל העולם הוא קונספירציה נגד ה"לחוץ" וגם בעיתון היה כתוב שהיה יריות בתל אביב וה"לחוץ" עכשיו מאוד מפחד שאולי אחד הנפגעים היה חולה באיידס ואז אולי מישהו נגע בו ומי שנגע בו נגע גם ב"לחוץ" ואז ל"לחוץ" יש איידס אבל הוא צריך לחכות שלושה חודשים והוא מפחד מהמחט הסטרילית. לחוץ יקר הכתובת שנתת לא עובדת מה שמדאיג אותי מאוד שאולי הלחוץ הוא קונספירציה נגד הפורום הזה. לך לטיפול כי אם מה שכתבת אכן נכון אז אתה צריך טיפול דחוף ובהקדם ואז אני גם מתנצל על מה שכתבתי למעלה. אני לא מאמין שפסיכולוג יכול להוציא לבד בן אדם ממצב בו אתה נמצא ואתה צריך גם פסיכיאטר.

07/08/2001 | 12:03 | מאת: בר

מה שנכון - נכון. וואללה צודק הדוגי הזה. קח לך פסיכיאטר טוב ותצא מזה.

07/08/2001 | 23:10 | מאת: ד"ר דרור גרין

שלום לחוץ, כפי שכתבתי לך בעבר, אני דווקא ממליץ על טיפול נפשי, אך אני גם יודע שטיפול כזה איננו מועיל למי שאינו נותן בו אמון. האופן שבו אתה מתאר את החששות שלך, ואת המחשבות האובססיביות, מחזק את התחושה שלי שטיפול עשוי לעזור לך, ואני משער שזו הסיבה שאתה ממשיך לבקש כאן עצה. אני אינני יכול להמליץ לך על תרופה, גם משום שאינני פסיכיאטר, וגם משום שאינני חובב תרופות, מחוץ למצבים קשים במיוחד. אינני חושב שכרגע אתה זקוק לתרופות, אך לשם כך יהיה עליך להתייעץ עם פסיכיאטר. אינני מכיר את האתר שאתה מזכיר, ואבדוק אותו מאוחר יותר. החששות שהאתר הזה מעלה בך מרמזות על המצב בו אתה נמצא, ולאו דווקא על הצורך שלהם בפרסום או בשיווק (שגם הוא קיים, בוודאי). בברכה, דרור גרין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית