לבד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/08/2001 | 17:44 | מאת: רר

שלום יש לי או למעשה לידידה שלי בעיה שגורמת אי נעימות גם לי ולשאר החברים שלי ושלה גם יחד (אנחנו קבוצה די גדולה של חברה) היא כרגע לבד ובדיכאון ולא משקיעה בעצמה היו לה כבר חברים וכלום לא הסתדר זה מונע מאיתנו לצאת בזוגות אתה ביחד (כי לא נעים לה ו...לנו לידה) אסור להזכיר לידה שום דבר שקשור בזוגיות. מה עליי או עליינו ,חבריה לעשות באיזשהו שלב כבר זה נמאס אבל לא רוצים לפגוע בה?

04/08/2001 | 18:15 | מאת: Jacki

(אני פשוט רוצה להבין את זה טוב יותר) אתה אומר שהיא נכנסה לדיכאון, למה? קרה משהו? כשאמרת שאסור לדבר לידה על זוגיות אז זה אומר שהיא נכנסה לדיכאון שגלל זוגיות/קשר שנגמר/לא הצליח? עכשיו קראתי שוב את מה שכתבת ונראה לי שניסית להגיד שהיא נפגעה מקשר כלשהו, ואם זה מפריע לה עד כדי כך, אז אולי כדאי לכם לנסות להכיר לה מישהו, אני מצפה לתשובה ממך בסיגנון: "ניסינו אבל היא לא רוצה", אבל תנסו אולי לעשות את זה בלי לשאול אותה, ואם זה קשה לה לראות אתכם יוצאים בזוגות, אז אולי כדאי שהיא תתרגל (אני רצינית, אני לא רוצה להישמע רעה ומגעילה), אתה רוצה לומר לי שאף אחד מאותם חבר'ה שלכם חווה אי פעם פרידה? כל אחד חווה את זה, פרידה/ניתוק מאדם אהוב, אבל כדי להתגבר על זה אתם צריכים להיות שם בשבילה גם ברגעים המחורבנים ולא רק ברגעי שהיא שמחה... סתם ניסיתי...אתה לא חייב לקחת את זה איתך...

04/08/2001 | 21:30 | מאת: טלי וינברגר

רר שלום רב, אין הרבה מה לעשות פרט מלהתחשב בה ובמצב בו היא מצויה. תמיכה חברתית לצד שילוב של המציאות (אתם יוצאים בזוגות) היא נוסחא קשה ליישום, אך אפשרית. בברכה, טלי פרידמן

06/08/2001 | 18:14 | מאת: רר

אני יודע מה הבעיה אצלי ....קדם כל תמיד הייתי כזה ולא משנה עם איזו בחורה הייתי יש לצין שאני בן 24 ...אוליי זה משמעותי...אבל החברה האחרונה לפני החברה הנוכחית שלי עכשיו בגדה בי בשביל משהו אחר וכנראב שזה הגביר עוד!!!יותר!!! את הקנאות אצלי 1)אבל השאלה מה לעשות עם המידע הזה .....איך להתגבר או לשנות דברים? 2)איזה כיוון מחשבה או דרך היית מציעה לי במקרה הזה?

04/08/2001 | 23:59 | מאת: ליעל מנטעלי ליעלוש

היי שלום קוראים לי נטעלי את מדברת על חברה וקבוצות וזה בדיוק בעייה שגורמת לי סבל מימנה אם את כאן הרבה ומוכנה לעזור לי השמח מאוד

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית