פוחד מבדיקות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

04/08/2001 | 12:35 | מאת: הלחוץ

שלום רב !!! אני בחור בן 26 שסיים את לימודיו ועובד במשרד כלשהו וגר עים ההורים. אני מגיע לפורום מיכיוון שאני חושב שהבעיה שיש לי היא נפשית כניראה אולי אני טועה. אז ככה הנושא הוא חרדה מאיידס ומבדיקות איידס. אני בחור נורא נורא פדנט מסודר ונקי וקרא מה שקרא הכרתי בחורה מהאינטרנט שהיא קצינה וככל הניראה רצינית ושכבתי איתה ללא קודום כ חמישה פעמים . לאחר צפייה בתכנית סקס והעיר הגדולה נכחתי לדעת שאני אולי צריך לעשות בדיקות כאלה לאיידס . הבעייה היא שהייתי צריך להמתין שלושה חודשים עד הבדיקה כי זה הזמן שנקרא תקופת חלון עד שבכלל מזהים משהו חלילה. טוב אז המתנתי ואפילו אולי אבדתי קצת שפיות . נתמכתי ע"י ד"ר רשפון מהאתר של WALLA הוא היה נחמד ועדכן אותי בשאלות מטרידות כמו אים בודקים איידס בתרומת דם או איפה עושים בדיקות והסביר לי שיכויי נמוכים להידבקות . הרגיע אותי קצת ועוד שבוע מגיע מועד הבדיקות סוף סוף אני יודע באמת שסיכויי למחלה נמוכים. אני אלך להיבדק או לתרום דם כי שם זה גם נבדק הבעייה שלי היא שאני משום מה לא סומך על אף אחד מבחינת סטריליות גם אים אני אראה מזרק חדש לבדיקות לא יודע אים זה יעזור מצד שני אני פוחד ללכת לבדיקות בקופת חולים כי השם שלי יופיע על הצג כאחד שעשה תבדיקות האלה ואולי זה יתן רושם רע. כל השלושה חודשים האלה היו עינוי יותר גרוע מגיהנום ואני פוחד שלאחר שאתרום דם או אבדק יופיעו לי מחשבות שוב של אולי הסטריליות לא הייתתה טובה. כדי להחליט מה אני עושה כבר נדרתי נדר שאני אתרום דם אבל זה לא הרגיע אותי. נכנסתי לאתרי פסיכולוגיה הפכתי עולמות באתרים ממליצים לפנות לפסיכולוג כי זה מסוכן. אני בחור עים ראש על הכתפיים ומפחיד אותי מה עוד יקרה לי אויה לי. מפחיד אותי כי אני לא מרוכז בעבודה ומוצא תמיד סיבות ממה לילחץ. העבודה פתאום לא מעניינת . כל תשובה שאני נותן לעצמי לשאלה פתאום מופיע עוד שאלה ??? אני רוצה לנקות את הראש להיפתר מדאגות ולהמשיך להצחיק. בחורה שיצאתי איתה הרגישה שאני עצוב ועזבה אותי וזה לא אחת. בקיצר אני תמיד פותר לעצמי את הדיכאונות אבל כדי לצאת מזה אני צריך כאן יעוץ מה לעשות אני צריך תשובה לשאלת הסטריליות איך אני משכנע תצמי. אין לי כסף לפסיכולוגים ואני לא חושב שאלך אליהם. החיים שלי נהרסים לי מול העיניים ובכלל זה מפחיד אותי שאומרים באינטרנט שדיכאון וחרדה מאיידס זה יכול להביא למחשבות אובדניות !!! מפחיד כי אני אוהב את החיים !! פשוט צריך פתרון מה לעשות ללא פסיכולוג אים אפשר אשמח לקבל תשובה באמת רצינית ועיניינית לחרדה שלי מחשש מבדיקות ותרומות דם מהסטריליות בברכה הלחוץ !!!

04/08/2001 | 13:26 | מאת: ד"ר דרור גרין

שלום לחוץ, אם אתה אוהב את החיים, לא סביר שתסבול ממחשבות אובדניות, וחרדה מאיידס איננה קשורה דווקא בדיכאון. נראה לי שאתה מערב מושגים שונים, ואולי כדאי לעשות בהם קצת סדר. ראשית, החרדה שלך מפני איידס מובנת ומוצדקת. בימינו לא כדאי לקיים יחסי מין עם אדם זר ללא שימוש בקונדום, ובאמת כדאי שתיבדק כדי להסיר מעליך את החשש. עם זאת, מובן שהסיכוי להידבקות קטן ביותר. נראה לי, שהחשש שלך מהידבקות אכן מצביע גם על קושי נפשי, הקשור אולי גם במה שאתה מכנה 'פדנטיות' ובחרדה שלך מחוסר 'סטריליות'. חבל שקשיים מסוג זה משבשים את חייך, ולמרות הקושי, כדאי לקבל יעוץ מקצועי ולפנות לפסיכולוג. אם קשה לך לממן טיפול, אתה יכול לפנות לקופת-חולים ולבקש הפניה לטיפול. לעתים יהיה עליך להמתין זמן מה לתחילת הטיפול, אך העלות תהיה נמוכה. בברכה, דרור גרין

04/08/2001 | 13:54 | מאת: הלחוץ

ד"ר גרין היקר תודה רבה על התשובה השאלה נשאלת היא כזאת . את כל התשובת לשאלות הדיכאוניות שלי אני נתתי לעצמי והמשכתי להיות מי שאני חייכתי והלאה בחיים. אני כנראה גדלתי במנטליות חרוצה וחרוטה במוח שאולי פסיכולוג זה דבר שכדאי תמיד ללכת אליו . אני מקווה שאתה לא כועס שאני אומר את זה אבל בתוך תוכי אני מאמין אוליי שיכול אדם מסויים להיתגבר . קשה לי ללכת לפסיכולוג ומבחינתי אים עשיתי תצעד הזה אז זה יפריע לי קצת או הרבה אני מכיר תצמי מה שאני מבקש ואים אני כבר פה בהמשך להודעה הקודמת מה את ממליץ לי בקצרה שלא לחשוש מסטריליות ואיך לנקות תראש בלי פסיכולוג שצריך ללכת אליו !! אני מקווה שאת מבין אותי בברכה הלחוץ חייב תשובה מעשית בבקשה בבקשה בבקשה

04/08/2001 | 15:10 | מאת: "אור

מעניין....ממחט סטרילית אתה מפחד....ולהכניס תקטן בלי קנדום אתה לא מפחד חבוב אם לא תעשה תבדיקה .....בחיים לא תרגע ואף פסיכולוג /ית לא יעזור לך.....אז חבל על הדיבורים תזיז תתחת ותעשה בדיקה ואז קח פרי ותיהיה לי בריא!!!!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית