מין ומגבלה רפואית - לפסיכולוג קליני

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/08/2001 | 10:38 | מאת: לילך

אני לאחר החלמה ממושכת עקב פריצת דיסק בגב התחתון . כיצד מסבירים לבן זוג פוטנציאלי את " המצב " הדורש התחשבות מיוחדת , מגבלה בתנוחות,ולא מעט פחדים מצידי. אני מעונינת לחזור לחיים מלאים , אשמח לקבל תגובות גם מחברות פורום עם בעיה דומה . אני רווקה , כבת 28, אין צורך לפרט כמה הנושא פוגע במציאת בן זוג והקמת משפחה.... אשמח לקבל חוו"ד מפסיכלוג קליני או\ו פסיכיאטר . תודה, וחיים מאושרים לכולם.

03/08/2001 | 13:13 | מאת: טלי וינברגר

לילך שלום רב, הן הפסיכולוג הקליני והן הפסיכיאטר נמצאים בחופשה. הפסיכולוג, ד"ר קפלן, ישוב ב-20 באוגוסט, והפסיכיאטר, ד"ר אבני, ישוב ב-12 באוגוסט. שבת שלום, טלי פרידמן

03/08/2001 | 17:27 | מאת: ד"ר דרור גרין

לילך יקרה, החששות שלך מובנים וברורים, אבל נדמה לי שאת התשובה את יכולה למצוא בתוכך, ואין צורך בידע מיוחד בפסיכיאטריה לשם כך. כמו בכל תחום בחיינו, לפעמים הפתרון הקל והטוב ביותר הוא לומר את האמת. בעיות גב אינן כה נדירות, ואני בטוח שבני הזוג העתידיים שלך לא יתקשו להבין זאת. השיחה אודות פריצת דיסק איננה מביכה, כפי שיכולה להיות שיחה אודות בעיות העוסקות במיניות. יתכן שדווקא הודעה מקדימה מצידך בנוגע לפריצת הדיסק שלך תאפשר לך להתקרב ביתר קלות לבני זוג חדשים. את יכולה, למשל, לומר בחיוך שצריך להיזהר כאשר מחבקים אותך, ובכך להצהיר שאת מבקשת להתייחס אל גופך בעדינות. כאשר תפגשי בני זוג שיהיו רגישים למצבך, תוכלי להמשיך את השיחה, ולומר שמצבך מצריך התייחסות רגישה גם בתנוחות מיניות. גילוי לב עשוי להפשיר את הקרח, ולחזק את הקשר בינך לבין בני הזוג העתידיים. בברכה, דרור גרין

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית