הוירטואליות של האינטרנט היא חלק ממני,

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

03/08/2001 | 02:02 | מאת: דניאל

הוירטואליות של האינטרנט היא חלק ממני,לפחות כך אני רואה את זה. קיימת אישיות אחת,שנושאת את התעודת זהות שלי,עם השם שניתן לי והחברים שמלווים אותי כל חיי. ויש את האישיות השניה, יש לה הרבה כינויים,היא גרה כמוני באזור ספציפי בארץ,והיא בת גילי,אבל היא אחרת. יכול להיות שבמקרים מסוימים היא יותר משוחררת,יותר נועזת,יותר חצופה. יכול להיות שהיא תמיד שומרת על אנונימיות מסוימת,כי זה קסמה. שתי ישויות אל מסתדרות יפה ביחד,כל אחת יודעת ומודעת לקיומה של השניה אבל כל אחת מהם שומרת על הפרטיות של עצמה. ככה הן.

03/08/2001 | 03:44 | מאת: דניאל

בלי מילים אלייך אדבר גוף יאמר ראשון אחריו הלב רוצה אותך כל נשימה, אהוב שלי חבר יודעת שאסור לי לוותר לפנייך לא קרה דבר רק ימים חולפים בשקט מנוכר פתאום מוצא בחול זהב. קולט בך את האור יודע שאותך לי אשמור אל תשכח, אל תשכח נגענו בשבועה הזאת כל-כך ובתוכך סופה של אש והפנים הם מלטפים בשעריי אתה עכשיו עובר בשבועת עולם בוער נותן בך אות נחרט עמוק, דבר שמתגבר אני רק אוהב[ת] יותר אל תשכח אל תשכח

03/08/2001 | 09:47 | מאת: ד"ר דרור גרין

דניאל יקר, בהודעה שלך דיברת על עצמך, אך יש בה כדי להועיל לכל משתתפי הפורום הזה. נכון שהדמויות הווירטואליות שלך משתמשות בשמות בדויים, אך למעשה הן דמויות אמיתיות, וכל אחת היא חלק ממך. האנונימיות, המאפשרת לך להופיע כאן בשמות שונים, מאפשרת לך למעשה לבטא את חלקיה השונים של האישיות האמיתית שלך. האפשרות הזו, לבטא את מה שלא ניתן לבטא בחיי היומיום, היא יתרונו הגדול של האינטרנט. למעשה, זהו תהליך נפשי עמוק, שאינו נופל בחשיבותו מכל מה שמוגדר כטיפול נפשי. רשת האינטרנט מאפשרת למשתתפים בה מעין 'טיפול נפשי עצמי', באמצעות שימוש בדמויות וירטואליות, המשקפות תכנים שאינם מקבלים ביטוי בחיי היומיום. דווקא בפורום זה, המתמקד בטיפול נפשי, חשוב להבין שלא פחות מן התשובות המקצועיות שניתן לקבל כאן, עצם יכולתם של המשתתפים לבטא את עצמם באמצעות שימוש בדמויות בדויות היא תכליך נפשי חשוב ביותר. תודה, דניאל, על שהארת את עינינו, ושבת שלום, דרור

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית