קימה בלילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/08/2001 | 20:42 | מאת: רחל

שלום, ביתי בת ה-3.6 שנים ישנה עם אחיה בן ה-2 שנים בחדר כבר שנה. בזמן האחרון היא התחילה לקום מהמיטה בשעות הלילה 2-3 לפנות בוקר, מגיעה אלי לחדר היא אומר שלא צמאה ולא צריכה לשרותים, כשאני שואלת אותה למה היא מגיעה אלי היא אומרת שרצתה אותי, אני מחזירה אותה למיטה נשארת איתה מס' שניות והיא חוזרת לישון. רציתי לדעת איך ניתן להפסיק את הקימות הליליות האלה! (אני בהריון וזקוקה לשינה ומנוחה). תודה רחל

03/08/2001 | 07:09 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, קימה בלילה בגיל הזה היא די שכיחה, בשל חלומות מפחידים. עניין נוסף שרלוונטי לביתך, הוא ההריון שלך (בהנחה שהיא כבר מבחינה בכך, או ששוחחת איתה על זה) - שמבחינתה בהחלט יכול להתפרש כמשהו "מטריד", אם לא מפחיד. אז מה עושים? בשעות היום - להפגין חום וקירבה, ככל האפשר. שיחה על פנטזיות, חלומות, דמיונות - היא עניין טוב. בקימה בלילה - לחבק, להפיג חששות, ולתת חום. אני, שלא כרבים מאנשי המקצוע, אבל לא היחיד, סבור ששינה עם ההורים עושה טוב לילדים, בשלב זה או אחר של גדילתם, ולא צריך לחשוש מהתמכרות של הילד עד גיל בר/ת מצווה. . קחו את האופציה הזו גם כן בחשבון. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית