טורטוקוליס(זריקת הבוטולוניום)

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/08/2001 | 01:21 | מאת: רוניה

אני בת 22, מטופלת בטיפול פסיאטרי מגיל 14 ובעקבות טיפול בפרפנן וארטן נוצר אצלי מצב של צואר נוטה הצידה ושל נטיה של השפה התחתונה. נאמר לי כי עיוות זה של הלסת גורם לכך שהמפרקים ישחחקו. וכי בגיל 40 יהיו לי כאבים וקשיים באכילה. (במשך השנה וחצי האחרונה נטלי 10מ"ג איטומין וכיום אני נוטלת 1.25 מ"ג זיפרקסה, 10 מ"ג איטומין, ו-2 מ"ג רודנל/ ארטן) האם תוכלו לעזור לי: 1) שמעתי על זריקה בשם בוטולונים והייתי רוצה לדעת האם היא תתאים לי,לצאור ו/או ללסת. והאם ישנן לה תופעות לואי וכל מידע אפשרי עליה. 2) היכן ניתן לקבל את הזריקה הנ"ל (אני מאזור חדרה) 3)האם אוכל לקבל תשובה מהצוות הרפואי בפורום 4)האם תוכלו להציע כיוונים אחרים לטפל בעיוותים הנ"ל (ניתוח, כדורים וכו') 5)במידה ונראה לכם שבקשתי זו מתאימה לפורום אחר, אשמח עם תעבירו שאלות אלה לפורום המתאים. 6) אנא העבירו את תשובתכם לאי-מייל המצורף. בתודה מראש רוניה

02/08/2001 | 09:11 | מאת: טלי וינברגר

רוניה שלום רב, אני מאמינה שאת התשובות לשאלותייך יוכל לתת לך הפסיכיאטר היועץ של הפורום ד"ר אבני. הוא בחופשה עד ה-12 באוגוסט. את מוזמנת לשוב ולשאול את שאלתך לכשישוב ד"ר אבני. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית