פחד מבדיקות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

02/08/2001 | 00:32 | מאת: no-name girl

שלום לכם יש לי בעיה!!! אני מפחדת מבדיקות, תמיד חושבת על הגרוע ביותר. אני סובלת מכאבי ראש חזקים לעיתים קרובות וטרם נבדקתי. אפילו בדיקות שגרתיות - סוכר, המוגלובין, תפקודי כבד וכליות (אני נוטלת גלולות) וכו' לא עברתי.... אני פשוט מפחדת, לא מהבדיקה אלא מהתוצאות שעלולות להיות. תמיד נדמה לי שאני עם רגל אחת בקבר. היום בשעה טובה קבעתי תור לרופאה ומהבוקר זה הדבר היחיד שמעסיק אותי. אני לא מצליחה להתרכז בשום דבר! (התור נקבע לשבוע הבא) מה עליי לעשות? בבקשה תעזרו לי

02/08/2001 | 01:14 | מאת: adi

היי לך, אני עוברת בדיקות דם כארוע שגרתי. היי בטוחה שבמקרה הכי גרוע, מתקשרים!!!! עדי

02/08/2001 | 09:13 | מאת: טלי וינברגר

לנערת האינשם, לדעתי עלייך לספר לרופאה אודות הפחד הנלווה לבדיקות. ייתכן והיא תמליץ לך על טיפול תרופתי להרגעה חד-פעמי, וייתכן שלא. לטווח הארוך אולי שווה ללכת לטיפול ממוקד בחרדות על מנת לדעת להתמודד עם חרדתך בצורה טובה יותר גם בעתיד. בברכה, טלי פרידמן

02/08/2001 | 10:02 | מאת: אביב

או שאפשר גם למצוא חברה טובה, שתחזיק לך את היד בבדיקות ותלווה אותך בהמתנה, זה עוזר לפעמים הרבה יותר מכל דבר אחר. :-))) אביב.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית