שאלה!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

01/08/2001 | 23:02 | מאת: רונית

אני בת 29 נשואה+2 ילדים קטנים. עד לפני שנה וחצי הייתי מעין סופר רומן ואז הכל התמוטט בבת אחת. מצבי הבריאותי החמיר. סחרחורות,חולשות,דופק מהיר, דפיקות לב, כאבי פרקים ושרירים, כאבי ראש, בחילות וכו'. כתוצאה מזה וככל שעברתי יותר בדיקות ולא מצאו מה יש לי נכנסתי גם להתקפות של חרדות. עברתי בדיקות מקיפות שהיו כולן תקינות כיום אני לוקחת כדורי סרוקסט שעזרו לי להתקפי החדה כמט לגמרה אבל הסבל הפיזי והעיפות הרבה ממשיכים. יש תקופות שאני מרגישה קצת יותר טוב ואז יש שוב משהו חדש. אני חלשה, מסוחררת,כואבת ועיפה. הרופאים שלחו אותי כמובן לטיפול הנפשי. כשהסיפו הזה התחיל היתה לי גם בעיה גיניקולוגית שלא נפתרה עד היום והכאבים והחולשה כתוצאה מבעיה זאת לדעתי גרמו לכל המצב כי הבעיה לא אובחנה ואני נכנסתי לחרדות שיש לי איזה סרטן כי סבלתי כאבים. חשוב לציין שגם הזוגיות שלי במשבר בעיקבות זאת ואני גרה עם ילדי אצל הורי ששם יש לי עזרה . כמו כן בעלי נפל בעסקיו ונכנסנו לחובות קשים. רציתי לדעת ולשמוע עוד חוות דעת האם משברים נפשיים יכולים לגרום לכל כך הרבה סימפטומים פיזיים? האם גם עם הסרוקסט עדיין יכולים להיות כאבים או שזה מצביע שבכל זאת יש משהו אורגני שפספסו איפה שהו? אני מוטרדת ומיואשת. כל הזמן אמרו שהכל זמני ויסתדר, אך הזמן חולף ואני באותו המקום אם לא יותר גרוע. היום אני לא הולכת לבד למקומות עם הילדים מרוב חולשתי אני תמיד נזקקת לעזרה. אודה לתשובתכם

01/08/2001 | 23:34 | מאת: טלי וינברגר

רונית שלום רב, מצבים נפשיים ללא ספק יכולים להשפיע על המצב הפיזי, ולהיפך. לא בכדי בזמן האחרון יש התעוררות של תחום הרפואה המשלב "גוף-נפש", כי שני הדברים קשורים זה בזה. כל אדם מפתח תגובות אחרות, ולכן התופעות ישתנו מאדם לאדם. אינני יכולה לומר לך שהמצב הפיזי שלך נובע רק מהמצב הנפשי, אך לכך קיימים הרופאים הפיזיולוגיים. אני מאמינה שהם עשו את הבדיקות הנדרשות, לפני ששלחו אותך לטיפול נפשי. לגבי השאלות על הסרוקסט, אינני מוסמכת לענות בתחום זה, והמוסמך בתחום זה הינו ד"ר אבני הנמצא בחופשה עד ה-12 באוגוסט. לאור כל מה שהזכרת במכתבך: התמודדות עם חרדות, מצב גופני (גם אם על רקע נפשי) רעוע, מערכת זוגית במשבר, לחצים כלכליים ועוד, כל אלה מהווים משבר מורכב. לכן אני ממליצה לך בחום לפנות לטיפול פסיכותרפויטי (שיחות) ולא רק טיפול תרופתי. בהצלחה, ותרגישי טוב. טלי פרידמן

14/08/2001 | 10:54 | מאת: סאלי

רונית כתב/ה: > > אני בת 29 נשואה+2 ילדים קטנים. > עד לפני שנה וחצי הייתי מעין סופר רומן ואז הכל התמוטט בבת אחת. > מצבי הבריאותי החמיר. סחרחורות,חולשות,דופק מהיר, דפיקות לב, כאבי > פרקים ושרירים, כאבי ראש, בחילות וכו'. כתוצאה מזה וככל שעברתי > יותר בדיקות ולא מצאו מה יש לי נכנסתי גם להתקפות של חרדות. > עברתי בדיקות מקיפות שהיו כולן תקינות כיום אני לוקחת כדורי > סרוקסט שעזרו לי להתקפי החדה כמט לגמרה אבל הסבל הפיזי והעיפות > הרבה ממשיכים. > יש תקופות שאני מרגישה קצת יותר טוב ואז יש שוב משהו חדש. אני > חלשה, מסוחררת,כואבת ועיפה. > הרופאים שלחו אותי כמובן לטיפול הנפשי. כשהסיפו הזה התחיל היתה לי > גם בעיה גיניקולוגית שלא נפתרה עד היום והכאבים והחולשה כתוצאה > מבעיה זאת לדעתי גרמו לכל המצב כי הבעיה לא אובחנה ואני נכנסתי > לחרדות שיש לי איזה סרטן כי סבלתי כאבים. חשוב לציין שגם הזוגיות > שלי במשבר בעיקבות זאת ואני גרה עם ילדי אצל הורי ששם יש לי עזרה > . כמו כן בעלי נפל בעסקיו ונכנסנו לחובות קשים. > רציתי לדעת ולשמוע עוד חוות דעת האם משברים נפשיים יכולים לגרום > לכל כך הרבה סימפטומים פיזיים? האם גם עם הסרוקסט עדיין יכולים > להיות כאבים או שזה מצביע שבכל זאת יש משהו אורגני שפספסו איפה שהו? > אני מוטרדת ומיואשת. כל הזמן אמרו שהכל זמני ויסתדר, אך הזמן חולף > ואני באותו המקום אם לא יותר גרוע. היום אני לא הולכת לבד למקומות > עם הילדים מרוב חולשתי אני תמיד נזקקת לעזרה. > אודה לתשובתכם >

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית