לדוגי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

31/07/2001 | 12:42 | מאת: נטעלי

היי יש לי שאלה אלייך את לא מכירה אותי אבל אני כאן בפורום וגם את שמך אני רואה הרבה. את חושבת שלכול דבר קשה בחיים נגמר בטוב בסופו של דבר? הכוונה אם אני חסרת ביטחון ובודדה בעולם את חושבת שדברים יכולים להשתנות? למשל אני מתגייסת עוד חודש בחרתי בסיס סגור מעבר לכול הפחדים את חושבת שיש תקווה להצלחות בנושא???????????.??תודה

31/07/2001 | 14:08 | מאת: "אור

http://doctors.msn.co.il/forums/read.php?f=6&i=169388&t=168973

01/08/2001 | 10:24 | מאת: דוגי

נטעלי שלום עכשיו דבר ראשון אני בן לשאלתך אני אישית מאמין שכל אדם יש את המיגבלות הנפשיות שלו וכל אחד רואה את החיים בצורה שונה ואדם צריך לבנות את החיים שלו סביב המגבלות האלו ברמה של הגיון סביבתי ואני אסביר. אדם שפוחד לעלות על רכבת הרים או גלגל ענק זה לא נורא שום דבר לא ישתבש לו בחיים אם הוא לא יעשה זאת והוא יכול לחיות עם "המגבלה" הזאת לעומת זאת אדם שמפחד לצאת לרחוב זאת בעיה שמצריכה פיתרון כי זה משבש לו את כל מהלך החיים. אני מבין שהבעיה שלך היא בעיקר חרדה חברתית שזאת בעיה שמשבשת את החיים אך לא חייבים להילחם איתה בעזרת סגירה שלך בבסיס סגור ואילוץ שלך להיסתדר עם אנשים. כמו שלא הכניסו אותך לפנימיה כדי שתסתדרי שם עם האנשים נקודת ההשקפה שאם תכנסי לבסיס סגור תאלצי את עצמך להתחבר לאנשים בבסיס היא שגויה ואני לא יודע מהיכן שאבת את הרעיון . למרות המשפט האחרון אן חוקים בנושא והנסיון הוא המורה הטוב ביותר אם כבר החלטת לעשות את הצעד הזה אולי שווה לנסות שהרי יש כשלושה שבועות טירונות לפני כן וזה מבחן ראשון למצב של בסיס סגור , ראי איך את מתמודדת עם הטירונות ולאחר מכן אולי תני עוד צ'אנס לבסיס סגור של כחודש ואם את רואה שזה לא מסתדר וזה עושה לך רע תמיד תוכלי לבקש לעבור לבסיס פתוח. ישננן סדנאות חברתיות אולי כדי לך לנסות את זה גם וכך מכירים אנשים עם אותה בעיה ולומדים על דרכי התמודדות חדשות. ועכשיו לתשובת המחץ בקשר לתקווה-- כן יש תקוה ואני חושב שאני דוגמא לא רעה בנושא אני למדתי בפנימיה והייתי מבודד חברתית והיו לי המון בעיות להתחבר עם אנשים והיום אני אדם שונה לחלוטין , האמת שאני הצלחתי לצאת מהבעיה בעזרת בת זוגתי שלא ויתרה וגרמה לי להבין שאין לי סיבה לחשוש מאנשים ואני בן אדם ששווה משהו ואין לי מה להסתיר. בהצלחה בצבא נסי לקחת את זה בקלות ואל תתבישי בעצמך כי את שווה הרבה ורק בזכות השם שלך את יכולה למשוך תשומת לב של אנשים אלייך ואז תראי לעולם מי את באמת וכמה כדיי להיות בקירבתך. בהצלחה - דוגי רק הערה קטנה לאור אח שלי חולה על השטויות שלך אבל אתה באמת דפוק

01/08/2001 | 14:54 | מאת: "אור

אני דפוקקקקקקקקק.???????? תגיד דוגי אתה מאלה שיושן במיטה לחוד והאשה במיטה לחוד ?? ובלילה אתה מסתובב בתל ברוך??? מותק ...אני דפוק אם תעודות אבל אתה ווטרינר לא יעזור לך....טמבבבל אבל אני אוכל רק בהכשרת הבד"ץ!!!!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית