הרטבה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/07/2001 | 18:57 | מאת: תמר

כשהייתי קטנה, כמו הרבה ילדים אחרים, כשהייתי ישנה וחולמת חלומות, לפעמים בחלום הייתי הולכת לשירותים ועושה פיפי כשבפועל הייתי עושה פיפי במיטה. בחודש האחרון (ואני בת 25!), באופן מפתיע ומאוד מטריד - קרו לי שני מקרי הרטבה - ובמתכונת זהה: "נכנס" לי לחלום קטע בו אני הולכת לשירותים לעשות פיפי כשבפועל עשיתי פיפי במיטה! מיותר לציין כמה הדבר מביך ומטריד אותי. אני גם לא יודעת אילו בעיות יכולות לגרום לתופעה כזו (שאני משערת שהיא נדירה עבור נשים בגילי) אשמח אם תוכלו לתת לי עצה בענין ולהפנות אותי לרופא מתאים או לספרות מתאימה בנושא.

29/07/2001 | 13:32 | מאת: adi

תמר, הלכת לאורולוג גינקולוגי (יש הרבה נשים שיש להן דליפת שתן(. עדי

29/07/2001 | 21:31 | מאת: ד"ר אורן קפלן

תמר שלום ראשית כדאי לפנות לבדיקה רפואית ולוודא שאכן אין בעיה פיזיולוגית. אני יודע שבבי"ח איכילוב עושים בדיקות כאלה ויש פרסומים רבים לאחרונה בעיתונות וברדיו. לאחר מכן, אם אכן מבחינה פיסיולוגית הכל תקין, ניתן לפנות לטיפול פסיכולוגי בנושא. אחת השיטות היעילות היא היפנוזה. ניתן לעבור טיפול ולאחר מכן להתאמן בעזרת היפנוזה עצמית. חשוב לבדוק האם התופעה קשורה למצב נפשי, כמו לחץ או חרדה, ובמידה שכן, יש לטפל במקור הזה גם כן. קודם כל, פני לייעוץ רפואי. בברכה ד"ר אורן קפלן

31/07/2001 | 13:20 | מאת: תמר

ד"ר נכבד, אני מודה לך על התיחסותך. האם אתה מכיר ותוכל לעדכן אותי ביותר פרטים בנוגע לבדיקה הפיזיולגית הנדרשת? תודה, תמר

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית