לאורן פרידמן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/07/2001 | 20:34 | מאת: לאורן פרידמן

שאלה לי אלייך מאוד חשובה..... אני בת 18 חסרת ביטחון לחלוטין כרגע אני לפניי גיוס רציתי לשאול, תמיד הייתי לבד בלי אף חברה נורא קשה לי לפתח שיחות ולתקשר אם אנשים גם מפחד "מה יחשבו אחריי שאדבר" וגם שנראה לי שאוטומתית התרגלתי לשתוק בחברה אני רוצה לשנות זאת מה עושים אייך מתגברים? האם יצירת קשר אם בני אדם צרייך להיות מאומנים?????כמו למשל???

28/07/2001 | 20:36 | מאת: לאורן קפךן

שלי בשם

28/07/2001 | 20:53 | מאת: ד"ר אורן קפלן

שלום לאחרונה עלו בפורום מספר שאלות בנושא של בני נוער לפני גיוס כך שתוכלי גם לראות מה הם אומרים ואילו תגובות קיבלו. כפי שציינתי לא פעם, הגיוס הוא צומת דרכים מורכבת, שכוללת סיכויים וסיכונים שונים. מצד אחד זה שינוי משמעותי באורח החיים ובקשרים החברתיים. יתכן שזו ההזדמנות לשנות תדמית וסביבה חברתית במידה וזו היתה מקור לקשיים בעבר. מצד שני אותה הזדמנות היא גם מצב לחץ שדורש מאמץ רב ועומד מאחוריו חשש שהדברים לא יסתדרו. עם הבעיות שאת מתארת לקראת גיוס את מתמודדת מזה זמן ולא רק בהקשר של הגיוס. יתכן שהגיוס מדגיש דברים שכבר הרגשת בעבר. אני לא חושב שיש לי פתרונות מיידיים לביצוע. צריך לנסות לחשוב בצורה חיובית על הדברים. אם הדברים מטרידים מאוד ואם יש לך זמן עד הגיוס אולי כדאי להתייעץ עם איש מקצוע בעניין. גיוס ושירות מוצלח ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית