- פרוזק.

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/07/2001 | 13:14 | מאת: שי

מזה כשנתיים וחצי שאני סובל ממחלת חרדות קשה ביותר מטופל במכון פסגות בת"א ע"י פסיכיאטר ופסיכולוגית בנוסף לטיפול הרגיל לחרדות ע"י כדור הפלא- פרוזק. לאחר כחודשים מתחילת הטיפול עם הפרוזק חשבתי שכל זה מאחורי ושאני עברתי את כל אותם החרדות אולם לאחר כ- חצי שנה הכל חזר אלי והגדול. אני ממשיך בנטילת הכדור בקביעות יותר משנה אך לא חל שום שינוי במצבי הרע ופחות או יותר התרגלתי לחיות עם מצב החרדות אך אני מרגיש שחיי הם לא חיים ואין שום יכולת להנות משום דבר ושהחרדות מעסיקות אותי כל רגע בחיי ללא רגע אחד של מנוחה. שאלתי היא האם יכול כדור הפרוזק לחזור ולהשפיע כשם שהיה משפיע בהתחלה למרות שכמעט חצי שנה שום דבר לא קורה ? והאים יש תחליף לאותם שיחות עם הפסיכולוגית ןהפסיכיאטר שלי ? משום שאין באפשרותי להיות פתוח וכנה בשיחות אחד על אחד למרות כל מאמצים להיפתח ולספר הכל תודה - שי

28/07/2001 | 13:19 | מאת: רונית

שי במידה ולא תיפתח לפסיכולוג אף אחד לא יוכל לעזור לך רצוי מאד במצב שאתה נמצא בו אף שזה קשה לספר הכל להוציא החוצה את כל הרע שיש בפנים

28/07/2001 | 17:17 | מאת: טלי וינברגר

שי שלום רב, לגבי השאלה על הפרוזק, תאלץ להמתין לחזרתו של ד"ר אבני, הפסיכיאטר היועץ של הפורום ב-12 באוגוסט. לגבי השאלה האם יש תחליף לטיפול פסיכותרפויטי, ולדעתי האישית, אין תחליף. ייתכן והקשר שלך עם המטפל הספציפי אינו טוב, ויש לשקול מה לעשות בהמשך. אולי לדבר על הקושי עם המטפל ולשקול יחד איתו אפשרויות לפתרון הבעיה. יחד עם זה הייתי ממליצה לך לשקול טיפול קבוצתי במקביל לטיפול הפרטני, או הצטרפות לקבוצת תמיכה. זה עשוי לעזור. מה דעתך? בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית