האם יש טיפול פסיכולוגי דרך קופ"ח

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/07/2001 | 12:03 | מאת: יואב

אני שאלתי את השאלה בנושא שימוש בסמים. הייתי רוצה לדעת האם יש דרך לקבל טיפול נפשי דרך קופ"ח (כללית). במה זה כרוך ולמי לפנות? תודה

28/07/2001 | 14:56 | מאת: נועה

כן, אפשר לקבל טיפול פסיכולוגי בחינם לגמרי (לפחות נכון ללפני שנתיים) מקופ"ח כללית. כשאני הלכתי פסיכולוגית דרך קופ"ח כללית -ונראה לי שגם היום זה כך - היה צריך קודם ללכת לפגישת אבחון אצל פסיכולוג בסניף שלך, הוא/ היא ידברו איתך, ישאלו אותך למה אתה רוצה טיפול, ואז הם מאשרים. למיטב ידיעתי הם מאשרים פחות או יותר לכולם, אני אז פשוט אמרתי שאני רוצה טיפול, לא היו לי אז שום סיבות מיוחדות. כך שאני לא חושבת שאתה חייב אפילו לחשוף את עניין הסמים בפני הפסיכולוג המאבחן אם אתה לא רוצה. פשוט תגיד שיש לך בעיות - דיכאון, חוסר ביטחון וכדומה. מצד שני, על-סמך האיבחון הזה ישלחו אותך לפסיכולוג ספיציפי, כך שאולי כן עדיף להעלות את הבעיה האמיתית כדי שישלחו אותך למישהו מתאים. כל-הכבוד על זה שאתה רוצה לעזור לעצמך, כדאי מאוד ללכת לטיפול! אז לסיכום - תטלפן למוקד או מודיעין 1-800 של קופ"ח כללית ותשאל לאן בדיוק לפנות. בהצלחה!

28/07/2001 | 15:42 | מאת: מטופלת

שלום יואב. יש טיפול דרך קופ"ח כללית. הוא חינם אין כסף, והוא ללא הגבלת זמן. אני נמצאת כבר חצי שנה בטיפול אצל פסיכולוגית (מקסימה) דרך הקופה, מרוצה עד לב השמיים וממליצה בחום לכל אדם שרוצה לחיות טוב יותר עם עצמו ועם סביבתו. בהצלחה!

28/07/2001 | 17:31 | מאת: טלי וינברגר

יואב שלום רב, בוודאי שאפשר לקבל טיפול במחיר מסובסד דרך כל קופת חולים אליה אתה משתייך. התקשר למוקד או לסניף הקרוב שלך, ושאל מהו התהליך שעליך לעשות על מנת לקבל טיפול פסיכותרפויטי דרך קופ"ח. אני מאמינה שהתהליך דומה בכל קופות החולים, כמו שכתבו שני קודמיי. שיהיה לך בהצלחה, ו...כל הכבוד על הדרך שעשית עד כה! יישר כוח! טלי פרידמן

29/07/2001 | 13:13 | מאת: סטודנטית לע"ס

כפי שכולם כאן כתבו ניתן לפנות לקופ"ח, אבל הרבה פעמים צריך לחכות עד שמתפנה מקום, מה שעלול לקחת גם חודשים. אתה יכול במקביל לפנות לאגף לסמים במחלקת הרווחה של העיריה, שם מתמחים בנגמלי סמים. בהצלחה!

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית