שימוש בסמים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

28/07/2001 | 11:51 | מאת: יואב

לפני כשלוש שנים התחלתי להשתמש בסמים כגון :טריפים , אקסטזי , גראס למשך תקופה של שנה וחצי. כיום אני ממש לא נוגע בזה - תקופה של שנה וחצי. את הסמים לקחתי לאחר שנפלתי ללחץ חברתי במסיבת טראנס ומאז השתנו לי החיים. באותה תקופה הייתי סטודנט למדעי המחשב באונ ת"א , כמובן שהפסקתי את הלימודים עקב כך. הבעיה שלי היא כיום לאחר ששיקמתי את עצמי ,אני עובד כמנהל שיווק בחברה מכובדת. אני מרגיש שיש לי בעיה ,מחסום חברתי אפשר לומר שחדוות החיים נעלמה לה. כל הזמן מתרוצצות לי מחשבות בראש על כך שאני כבר לא אהיה אותו דבר ,כמו שהייתי לפני. אף אחד לא מכין אותך למה שקורה אחרי. האם הצלקות הקשות שנשארו לי ופוגעות בדימוי העצמי שלי הן ברות חלוף? האם אפשר לתקן את הדימוי העצמי ? פעם הייתי בטוח שאני יכול להשיג כל דבר ,היה לי בטחון עצמי ברמה סבירה, היום אני מרגיש כאילו אני נמצא בחלום - חלום רע. אני רוצה לנצל במה זו גם כדי להתריע בפני כל המשתמשים בסמים למיניהם (יש הרבה כאלה) תפסיקו עם זה לאלתר אתם פוגעים בעצמכם ולא באף אחד אחר. אתם מסוגלים להפסיק את זה גם לבד ,כמו שאני הפסקתי זה לא כל כך קשה כי הרי מדובר בחיים שלכם! אשמח לקבל עצות לטיפול בצלקות הנפשיות שנפערו בי. תודה יואב

06/08/2001 | 19:07 | מאת: אנונימוס

כל הכבוד על האומץ להביע את עצמך בצורה כזאת. אני גם כן סטודנט למחשבים וניסיתי במזרח מספר פעמים אקסטזי אבל בזה זה נגמר. לגבי גראס אני מעשן כבר 4 שנים והאמת זה לא מזיק וזה לא מתוך תמימות אלא מתוך מחקרים שקראתי בנושא ואני גם רואה זאת על עצמי ועל אנשים אחרים. יש לבצע הפרדה מוגמרת בים גראס לבין כימיקלים. הכימיקלים אומנם גורמים להנאה מדהימה למספר שעות אבל ה"DOWN" שלאחר מכן פשוט לא שווה את זה וזה גם גורם לדכאונות בטווח הרחוק ומוחק תאי מוח בקצב מטורף. אבל גראס זה עולם אחר ואני לא שולל בכל תוקף את השימוש בסם זה במאורעות חברתיים ואפילו לבד מדי פעם.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית