לכולם

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/07/2001 | 22:07 | מאת: אורית ארנון

הרבה פעמים אני נתקלת בפורום בשאלות לגבי השפעות של תרופות, השפעות לוואי, מינונים, אבחנות של מצבים רפואיים וכדומה. חשוב לי לומר לכולם שהפורום אמנם מקום טוב לשמוע דעה נוספת (אפילו אני שאלתי שאלה לגבי תרופה מסויימת כדי לקבל דעה נוספת של רופא מומחה) אבל זהו בהחלט לא מקום שבא במקום אנשי מקצוע שרואים אתכם, שומעים מכם יותר על מצבכם הבריאותי והנפשי ומטפלים בכל באופן קבוע. הפורום הוא מקום טוב לשמוע עוד דעות, להתייעץ, לשמוע מניסיונם של אחרים ומאנשי מקצוע ברשת. כבודו של הפורום במקומו מונח והוא מאד עוזר. גם אני נעזרתי מאד בפורום ובאנשי המקצוע המקסימים והאנשים הנפלאים שכותבים פה אבל...זה לא תחליף לעזרה מקצועית. אל תתביישו לפנות לעזרה. אם יש צורך בכך, פסיכיאטר הוא רופא מומחה בדיוק כמו רופא אף אוזן גרון. תפנו אליו, ותשאלו אותו את כל השאלות שיש לכם, עד השאלות הקטנות שבהם. אל תתביישו. זו זכותכם לדעת מהן השפעות הלוואי של תרופה מסויימת וכל שאלה אחרת שמטרידה אתכם. זה חשוב כדי שתוכלו להשיג שליטה בלקיחת התרופות. השליטה שלכם היא חשובה. אם יש בעיה ריגשית או אחרת ניתן לפנות גם לייעוץ. אין בכך בושה. ייעוץ קבוע ומסודר אצל איש מקצוע יכול לעשות נפלאות. ייעוץ בפורום לא מספיקץ זוהי רק תמיכה נוספת. בקיצור, אני רוצה לומר שכל הודעה היא לגיטימית אבל היא לא תחליף. ישנן שאלות שאנשים שואלים על תרופות שגורמות לי לזעוק בתוכי - הרי קיבלתם מרשם מרופא...למה אתם לא שואלים אותו? הרי זה תפקידו. אל תתביישו. אתם יודעים כמה פעמים התקשרתי אל הרופאה שלי כדי לשאול שאלה? אז מה - זה הגוף שלי והבריאות שלי. זו זכותי. וזו זכותכם.

28/07/2001 | 11:20 | מאת: יעלה

את צודקת אבל בכל זאת לטיפול נפשי פסיכיאטרי יש מין סטיגמה ו.... חבל !!!!! אנשים פשוט מתבישים ללכת לטיפולים נפשיים.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית