דיכאון

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/07/2001 | 18:13 | מאת: חלי

שקלתי 105 קילו וירדתי 40 לאחרונה עליתי 15 קילו ונכנסתי לדכאון עמוק הכל נראה לי מגעיל אין לי חשק לצאת לשום מקום ובא לי למות לישון כל היום אני שונאת את עצמי ואת הכל אני בת 26 וממש לא יוצאת מזה מנסה דיאטות ושום דבר לא זז לי כאילו שאני בתוך בועה של דיכאון וכישלון עזרה........

27/07/2001 | 19:00 | מאת: yael

חלי שלום, אני אולי האחרונה שמבינה בדיאטות ולכן אולי אין זה מקומי לייעץ, מה גם שאני בעצמי שוקלת בערך 7-8 ק"ג מעל מה "שהטבלה" מורה לי להיות ע"פ גיל,גובה, מבנה גוף וכו' וגם אני כמו מיליון בחורות אחרות נמצאות בתוך המעגל הנורא הזה של ד י א ט ו ת על גבי ד י א ט ו ת על גבי ד י א ט ו ת , אמרת שאת בתוך בועה של כישלון, הצלחת להוריד 40 (!!!!) ק"ג !!!!!! יקירתי, זה ראוי לציון ולשבח, את לא חושבת ? אני חושבת - שאת נראית נהדר !!!! כן, כן, על תצחקי, את א י ש ה י פ ה , צעירה, חזקה ו ש ו פ ע ת , תגידי את זה לעצמך וצאי מהבועה. בהצלחה יעל

27/07/2001 | 21:13 | מאת: טלי וינברגר

חלי שלום רב, כיצד ירדת 40 ק"ג? האם עשית זאת תחת פיקוח רפואי ודיאטני? האם היית בטיפול פסיכותרפויטי? תהליך של ירידת משקל משמעותי מן הסתם גורר בעקבותיו שינויים פנימיים-מחשבתיים, לגבי עצמך, לגבי הערך העצמי שלך ועוד. העלייה כעת, שגרמה לך לדכאון היא מסוכנת, ולאו דווקא מהבחינה הפיזית (לגביה אינני יודעת) אלא דווקא במובן הנפשי. השינויים במשקל, בדימוי ובערך העצמי, ובמצב הרוח - כל אלו זקוקים להתייחסות לא פחות משמעותית מהמשקל עצמו. אני מציעה לך לפנות לטיפול פסיכותרפויטי, ובמקביל לפנות לייעוץ דיאטנית כדי להפסיק את העליה במשקל, ולחזור למסלול הירידה במשקל. בברכה, טלי פרידמן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית