לד'ר קפלן ולבעלי המקצוע

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/07/2001 | 11:29 | מאת: ענת

אני רוצה לחדד את הנקודה של הטיפול שעברתי לחרדותי בשנתיים וחצי האחרונות המטפלת היתה מטפלת מוסמכת משפחתית {עובדת סוציאלית בהכשרתה}שהטיפול היה ביהביוריסטי פעם אחת בלבד דיברנו על חלומות ,לא נגענו בתת מודע כלל האם שיטה זו מתאימה לטיפול בחרדות???

27/07/2001 | 12:00 | מאת: טלי וינברגר

ענת שלום רב, טיפול ביהביוריסטי מקובל מאד בטיפול בחרדות שונות, בעיקר בחרדות ממקור ספציפי (מעליות, עכבישים ועוד). אולם שיטת טיפול זו הינה רחבה ומגוונת, בדיוק כמו שאר גישות הטיפול. מעניין מדוע את כל כך מתאמצת לבדוק האם הטיפול שלך הוא טיפול נכון וטוב. האם את חשה שהטיפול אינו מסייע לך? האם את מחפשת אלטרנטיבה לטיפול? או מה בדיוק גורם לך לתהות אודות הטיפול? בברכה, טלי פרידמן

27/07/2001 | 13:16 | מאת: ענת

אני כל כך מתאמצת..ובאמת שכל כך....כי החרדה מתישה אותי פשוט פוגעת בכל חלקה טובה בחיי...הורסת את איכות חיי אין לחרדה שלי מקור ספציפי...אני קמה איתה בבוקר והיא נרגעת מעט לקראת הערב {ולא מדברת על אותן התקופות בהן לא יכלתי ללישון} הראש רץ במחשבות..הלב דופק השריפה בידיים המועקה הכבדה חוסר המנוחה ברמות שונות במהלך היוום אך קיימות תמיד חשוב לי כל כך לדעת האם אולי לא עשיתי מספיק אולי בטיפול הספציפי שלי לא הגעתי לשורש הבעיה והאם שורש הבעיה היא הפתרון???? וכמו שכבר כתבתי בהודעות הקודמות-גם כדורים גם טיפולים אלטרנטיבים גם הרפיה אז אולי זה פשוט מלחמה אבודה??? שניתן בה רק להוריד את רמת החרדה הבלתי נסבלת הזאת לרמה נשלטת ולא שולטת ובכל טרחגר חדש ומאיים בחיים מכיוון שמערכת העצבים כבר מגורה אגיב שוב באותן העוצמות? תודה באמת

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית