הורים, ילדים ומין

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/07/2001 | 00:55 | מאת: אבא

שלום, בתי הבכורה בת 9 שמעה אותנו לילה אחד מקיימים יחסי מין ברעש, לאחר ששמנו לב לכך כי היא שמעה אותנו שוחחנו איתה והסברנו לה את אשר היה עקב העובדה כי נדמה היה לה כי אבא חונק את אמא. היה לה גם קשה להבין מדוע אנחנו מקימים יחסי מין אם יש לנו כבר ילדים מספר ימים לאחר מכן מעבר לשבוע עלה שוב הנושא אצלה בשיחה שהיתה בינה לבין אישתי כאשר לא היה ברור לנו מה היא מרגישה או האם משהו מפריע לה מבקש לדעת האם יש נקודת זמן שמעבר לה צריך לשקול טיפול כזה או אחר בבתי עקב העובדה כי הארוע עדיין לא עוזב אותה . תודה

27/07/2001 | 11:09 | מאת: adi

אבא, זה תלוי בגישה שלכם. כל אחד הוא ייצור מיני. מגיל קטן זה חיבוק מאימא, אבא. חשוב להסביר לה שזה חלק מהקשר בין בני זוג. אם היה קשה לכם להבין מה מפריע לה במילים אז אולי כדאי לבקש שתצייר לכם. אוטוטו כבר תצטרכו להסביר לה על המחזור. עדי

28/07/2001 | 07:40 | מאת: ד"ר יוסי אברהם

שלום רב, למרבית האנשים יש זיכרון כלשהו מארועים מיניים שבין הוריהם. אין בכך, בהכרך, סיבה למשהו בעייתי. מיניות היא חלק מ "יחסים" , ואם הם רווי חום והדדיות, אז המיניות, כפי שזכרה ילדתכם, אמורה להשתלב בתמונה הכוללת. המלצתי היא, שאם אינכם רואים משהו חריג במיוחד, תתיחסו לארוע כאל כל דבר שהילדה רואה במקרה, ולא תמיד מפרשת מדויק מה ולמה. בקיצור: תעברו הלאה. כל טוב, ד"ר יוסי אברהם

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית