אפילפסיה פסיכוסומטית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

27/07/2001 | 00:50 | מאת: מורן

שלום, אשמח לשמוע מה זאת המחלה הזאת ואיך מטפלים בה. בתודה מראש, מורן

27/07/2001 | 10:34 | מאת: קרן

מחלת האפילפסיה זוהי מחלה נוירולוגית, ממושכת המאופיינת בהתקפים חוזרים ונשנים שלעיתים באים לידי ביטוי במראה חיצוני מעוות ואף מעורר חרדה (בעיקר מאחר וההתקפים שלה הינם פתאומיים ובדרך כלל ללא אזהרה). ההתקפים נוצרים עקב פעילות חשמלית מוגברת בתאי העצב של המוח. ההתקפים עשויים לבוא לידי ביטוי בצורות שונות: פרכוסים או נפילה פתאומית, נתק עם הסביבה או מבט בוהה למספר שניות, תופעות התנהגותיות אוטומטיות שאינן מתאימות לסביבה, מופיעות באופן פתאומי ומלוות בערפול ההכרה. את ציינת סוג אחד של המחלה: אפילפסיה פסיכומוטורית שמתבטאת בתנועות בלתי רצוניות או הגיוניות. מלבד זה קיימות עוד 2 צורות: התקפים מסוג גראנד-מאל שכוללים איבוד הכרה ונפילה והתקפים מסוג פטיט-מאל שכוללים ניתוקים קצרים ובהייה בחלל למשך מספר שניות. מקווה שקיבלת מענה

22/09/2001 | 15:41 | מאת: שולמית

אני בשנות השלושים לחיי ובשלב זה גילו אצלי אפלפיה JUVENILE MYOCLONIC EPILEPSY. רציתי לדעת מה ההשלכות של מחלה זו על המשך חיי

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית