עזרה טכנית!!! דחוף!!!!

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

26/07/2001 | 12:18 | מאת: galia

האם מישהו יודע מהו המינוח המקצועי בעברית ל: REGRESSIVE DISSOCIATIVE DISORDER? חשוב לי להבין מה זה כדי לעזו ר למישהו.

26/07/2001 | 13:51 | מאת: ד"ר אורן קפלן

גליה שלום אני מניח שזה שילוב של שני מונחים. הביטוי המדוייק שציינת אינו קיים בספרות. בעיקרון יש הפרעה דיסוציאטיבית ויש מצב רגרסיבי. גם בנושא הדיסוציאטיבי יש מספר אפשרויות, יש הפרעה דיסוציאטיבית ויש תופעות נפשיות שמופיעות בהפרעות אחרות שמכונות דיסוציאטיביות. כך גם המונח רגרסיה מופיע בהקשרים שונים מאוד. לפיכך חשוב להבין את הקונטקסט שבו קראת את המשפט וממנו אפשר יהיה להבין במדוייק את "כוונת המשורר". בהצלחה בכל מקרה בעזרה שתתני לאותו מישהו. ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית