לדנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

24/07/2001 | 22:03 | מאת: נטעלי

היי דנה בקשר לחברה יש לי בעיות גדולות אני נורא מפחדת לא להסתדר קשה לי בלפתח קשריים את מנסיון אייך זה בטירונת מבחינת חברתית הימים הראשונים קשיים נכון??? אל מה מדברים כשלא מכירים אייך את יכרת זה מפחיד אותי נורא, וחוץ מזה את שירתת קרוב או רחוק? מה כדאי יותר? האם מבחינת חברתית יש הבדל ביו תיכון לצבא???

25/07/2001 | 13:43 | מאת: דנה

היי נטעלי . לפי הפניה הזו אני רואה שאת באמת באמת חוששת ולכן אני באמת ממליצה לך להתייעץ עם פסיכולוג. הימים הראשונים של הגיוס קשים לכולם . כמו שאת מפחדת יש רבים שמפחדים כל אחד ופחדיו שלו. האחד מפחד מהזריקות השני מהחברה השלישי מהמפקדים וכו' כך שאת לא לבד. דוקא מבחינת חברה בימים הראשונים אני חושבת שלא צריך להיות לך קושי מיוחד מכיוון שאפילו אם לא תיזמי יצירת קשרים בנות אחרות ינסו ליצור איתך קשר.כי רובן באות ללא חברים ומנסות להכיר בשביל לא לעבור את הטירונות לבד. האם כדאי לך רחוק או קרוב? זו שאלה מאוד קשה ואני לא יכולה לענות לך עליה מכיוון שאיני מכירה אותך. אני שירתתי קרוב . יש קצת הבדל מבחינה החברתית ממה שהיה בתיכון למה שהיה בצבא.בצבא חוץ מחיילים בסדיר יש גם אנשי קבע ועם יהיה לך קשה עם האנשים בגילך תמיד תוכלי למצוא מבוגרים לשוחח איתם ולהעביר את הזמן. אם תירצי להשתנות את תוכל ואינך מקרה אבוד קודם כל את צריכה לאהוב את עצמך ורק אחר כך לצפות שאחרים יאהבו אותך. התמקדי בעצמך השקיעי בעצמך לימדי לאהוב את מה שאת ותיראי איך הכל משתנה. אני אומרת לך דברים אלו מניסיון. בעבר היה לי חוסר ביטחון הרבה יותר מהיום . שנאתי כל כך הרבה דברים בעצמי ורציתי כל כך להשתנות . אך ברגע שהתחלתי לאהוב את עצמי הרבה דברים ישתנו. למרות שיש לי עוד הרבה לשפר בביטחון העצמי שלי אני בטוחה שאם הזמן הוא יעלה. מקוה שאצלחתי מעט לעודד אם יש לך שאלות נוספות אני כאן דנה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית