לאורן קפלן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/07/2001 | 22:34 | מאת: נטעלי

היי אני צריכה מימך עזרה אני לפניי גיוס ונורא מפחדת מפחדת אם אני הסתדר או לא או מבחינת חברתית אייך היה אני נורא מפחדת מדחייה של אנשים כלפיי מה עושים

23/07/2001 | 22:40 | מאת: נטעלי

אני רוצה לציין שהחיים שלי עד כה היו קשיים מבחינה חברתית הבעייה שלי אני מפחדת להתגלות שאז יוכלו לפגוע בי אני היה חשופה, פגעו ביי המון הייתי תמיד אחת שלא מסמפטים כמו כן בשנתיים האחרונות יתחלתי להיות בתוך עצמי רק אני בתוך עצמי לא מתקשרת אם אנשים מנסה להיות כמה שפחות איתם וממש דג על יד אנשים וגם משדרת להם לכו מימני, במשך השניים הללו 2 היה לי שינוי קטן אבל זה בגלל ההתנהגות שלי, א. עברתי בית ספר, ב. התנהגתי בצורה כזו שהם לא הכירו אותי כלל לא יוכלו להגיב אליי בקושי לא לטוב ולא לרע, הגעתי למסכנה שרע לי וקשה לי אם זה עכשיו אני לפני גיוס יש לי הזדמנות לשנות אבל עכשיו הפחד האם להתגלות ושהתנהגו אליי כמו לפני 3 שנים או להיות כמו לפני שנה ושנתיים ולא התנהגו אליי כלל וגם לא יזלזלו ביי וירדו אליי???????.? אני בבעיה עזור לי תודה

24/07/2001 | 22:16 | מאת: ד"ר אורן קפלן

נטעלי שלום הגיוס לצה"ל הוא באמת צומת דרכים משמעותית, ובוודאי מעוררת חששות. זו יכולה להיות הזדמנות מצויינת לשנות דברים שלא כל כך הצליחו בעבר, אבל בוודאי יש בזה גם פוטנציאל לפגיעה, וכנראה שאצלך הרגישות לפגיעה נוספת חזקה במיוחד. הדרך היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא לדבר ולהתייעץ הרבה על הנושא, כך שתרגישי שאת מגיעה מוכנה לפחות למה שמצפה לך בתהליכי הגיוס והשיבוץ שלאחר מכן. תוכלי לשמוע מאנשים בפורום, כפי שאת עושה כיום, ואולי יש גם מקום להתייעצות מקצועית עם פסיכולוג או עו"ס. אני לא יכול לשכנע אותך לא לפחד, ואולי להפך, חשוב שקצת תפחדי כי זה יביא אותך מוכנה יותר להתמודדויות, שלעיתים אינן קלות. מצד שני, חשוב שלא תתייאשי ולא תיכנסי ללחץ כזה שיפריע לך לנסות חוויות חדשות שעשויות דווקא לתקן חוויות שליליות מהעבר. בהצלחה ד"ר אורן קפלן

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית