שאלה לגבי טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/07/2001 | 21:47 | מאת: גלית מורן

האם מטפל פרטי שעובד גם עם קופת חולים חייב לפי ההסכם עם הקופה להודיע למטופל שבא אליו באופן פרטי כי הוא עובד גם עם הקופה? התחלתי טיפול לפני כשלושה חודשים עם מטפל פרטי ורק לפני יומיים הסתבר לי שהוא עובד גם בקופת חולים מכבי שאני חברה בה. האם הוא היה חייב להודיע לי על כך ולאפשר לי לבוא אליו באופן פרטי או שהוא אינו מחויב בכך כיוון שבאתי אליו באופן פרטי ומכאן שבעצם "אכלתי אותה"? מישהו יודע?

23/07/2001 | 22:20 | מאת: ד"ר אורן קפלן

גלית שלום אני לא מכיר את הכללים ואני מתאר לעצמי שזה קשור גם לקופה. הכי פשוט, כדי לקבל תשובה מדוייקת, רצוי לשאול ישירות את הפסיכולוג. כמו כן ניתן להתקשר למשרדי הקופה ולשאול. בברכה ד"ר אורן קפלן

24/07/2001 | 08:10 | מאת: שיר

למיטב ידיעתי, חוקי מכבי אוסרים על רופאים ומטפלים העובדים במכבי לקבל באופן פרטי חברים במכבי. בעצם, על פי חוקים אלו היה המטפל שלך צריך לברר אם את חברה במכבי ולסרב לטפל בך באופן פרטי, אפילו אם את מודעת לכך ומביעה את הסכמתך.

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית