לדנה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה קלינית

23/07/2001 | 20:59 | מאת: נטעלי

היי דנה אני ראיתי אותך כאן מספר פעמים ואני מבינה שגם את במצב שלי האם זה באמת כך???ואייך אצלך זה מתבטא?בת כמה את? תודה

24/07/2001 | 00:40 | מאת: דנה

שלום לך נטעלי אכן הייתי כאן מספר פעמים (שיחה עם רחלי ושיחה עם אביב). אני בת 21 האם אני במצב שלך? אני לא יכולה לדעת מיכוון שאיני ממש מכירה אותך אך מהיכרות ראשונית אני יכולה לראות דברים משותפים. כגון גם אני תמיד לפני תחילת מסגרת חדשה חוששת מאוד בדיוק כפי שאת חושת מהכניסה לצבא. גם אני מאוד מאוד פחדתי מהגיוס לצבא . ובאמת היה לי בהתחלה קשה. אבל בסיום הצבא בהסתכלות אחורה אני יכולה לאמר לך בוודאות שהצבא תרם לי .הביטחון בהחלט עלה.(אך עדיין לא מספיק). אני חושבת שבמידה ובאותה תקופה גם הייתי לוקחת טיפול פסיכולוגי אז המצב היה היום הרבה יותר טוב. מה שאני מהניסיון (הלא רב) שלי יכולה לייעץ לך הוא שאת צריכה ללכת לטיפול. יכול להיות שיש לך חרדת חברה ואז הפתרון הוא קל מאוד- תרופות. ויכול להיות שזה באמת ביטחון עצמי נמוך שדורש זמן וטיפול פסיכולוגי. דבר נוסף שבגללו אני חושבת שכדאי לך ללכת לטיפול הוא לעזור לך לבחור עם לשרת רחוק או קרוב- הדבר יכול להשפיע עליך מאוד! שאלה קטנה - את יוצאת עם בחורים? בתקופת הצבא היתחלתי לצאת עם בחורים- זה מאוד עוזר לביטחון! דרך אגב למרות שאני לא כל כך בטוחה שהדבר יכול לעזור יש ספרים על שיפור הביטחון העצמי להזיק זה לא יכול. מחר אומר לך מה שם הספר מקווה שעזרתי קצת ואם יש לך שאלות אני כאן דנה

מנהל פורום פסיכולוגיה קלינית